ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over tweedehands

In het Bijbelboek Prediker staat: alles bestaat al. Zeker vandaag de dag een zeer waar woord. Zoek daarom eens op Marktplaats of bij de lokale kringloopwinkel naar gedegen houten speelgoed voor de kleine. Of scroll langs de mooie kledingitems op Vinted. Het scheelt de aarde een enorme berg grondstoffen en jezelf nog geld op de koop toe.
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – afhechten

Prachtig, die kast! Het is nog nooit zo opgeruimd geweest, makkelijk bij te houden en in de ochtend een feest om wat uit de kast te kunnen grissen en meteen klaar te zijn! Maarrr…er liggen nog twee stapels kleding aan de kant van je slaapkamer en een paar losse items. Wat doe je daar dan mee?

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule Wardrobe – terugblik winter, part 2

Dit is het vervolg op de vorige blog, dus lees die even terug als je niet ergens halverwege in wilt vallen.

Naast de winterkleding van de vorige blog, heb ik natuurlijk ook nog wat basisitems. Hieronder kort een opsomming per systeem.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule wardrobe – terugblik winter, part 1

Nu de zon zich steeds meer laat zien, probeer ik langzamerhand te wennen aan het idee van een ‘nieuwe’ capsule: die van de lente. In mijn geval betekent dat vooral dat er een paar truien de kast in gaan en vervangen worden door een paar shirts/bloesjes met lange mouw.
Om weloverwogen keuzes te maken, blik ik eerst terug op de capsule van de afgelopen maanden. Daarom een korte opsomming.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Podiumstress

Laat ik maar positief van wal steken: ik zit dus op het leukste koor ter wereld. Perfecte mix tussen eigenzinnige mensen, dirigent met focus op details én debiele humor en een lekker tempo van aanleren en perfectioneren.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Het Hok

We wonen in een tamelijk groot jaren ‘30 huis, voorheen bestaand uit een boven- en benedenwoning. Veel van deze woningen hebben op de eerste verdieping, pal boven de entree van deur 1 en deur 2, een hok ter grootte van de hal beneden. Zo ook de onze.
In de jaren dat we in dit huis wonen heeft dit hok al veel functies gehad en nu is het mijn studeerkamer.

Lees verder »