ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over tweedehands

In het Bijbelboek Prediker staat: alles bestaat al. Zeker vandaag de dag een zeer waar woord. Zoek daarom eens op Marktplaats of bij de lokale kringloopwinkel naar gedegen houten speelgoed voor de kleine. Of scroll langs de mooie kledingitems op Vinted. Het scheelt de aarde een enorme berg grondstoffen en jezelf nog geld op de koop toe.
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 2

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast. Deze keer deel 2.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – Herfst, deel 1

De bladeren vallen en de koelere dagen zijn officieel afgetrapt door storm Ciarán. Het is mijn gewoonte om in de herfstvakantie van capsule te wisselen en daarom ben ik lekker aan het shoppen gegaan in mijn eigen kast.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Mei PlasticVrij ABC – V

In 26 dagen neem ik je langs het alfabet mee met tips en tops. Om kleine stappen te zetten op de afvalstroomladder. En dan bedoel ik stappen naar beneden qua afval, en stappen naar boven qua kennis.

Vandaag de V van Vinted.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – afhechten

Prachtig, die kast! Het is nog nooit zo opgeruimd geweest, makkelijk bij te houden en in de ochtend een feest om wat uit de kast te kunnen grissen en meteen klaar te zijn! Maarrr…er liggen nog twee stapels kleding aan de kant van je slaapkamer en een paar losse items. Wat doe je daar dan mee?

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule Wardrobe – terugblik winter, part 2

Dit is het vervolg op de vorige blog, dus lees die even terug als je niet ergens halverwege in wilt vallen.

Naast de winterkleding van de vorige blog, heb ik natuurlijk ook nog wat basisitems. Hieronder kort een opsomming per systeem.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule wardrobe – terugblik winter, part 1

Nu de zon zich steeds meer laat zien, probeer ik langzamerhand te wennen aan het idee van een ‘nieuwe’ capsule: die van de lente. In mijn geval betekent dat vooral dat er een paar truien de kast in gaan en vervangen worden door een paar shirts/bloesjes met lange mouw.
Om weloverwogen keuzes te maken, blik ik eerst terug op de capsule van de afgelopen maanden. Daarom een korte opsomming.

Lees verder »