ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over tijd & aandacht

Er zijn maar twee dingen gelimiteerd tot onze beschikking: je tijd en je aandacht. Wat is belangrijk voor jou? Maak daar ruimte voor.
Je hoofd
MISStainable

Homo Economicus

De maatschappij waarin we nu leven is op z’n zachtst gezegd nogal gefocust op de economie. In ieder verkiezingsprogramma komen er plannen voor terug, we meten er de status van ons land in de wereld aan af en zijn jaloers op de buurman die het beter voor elkaar lijkt te hebben dan wijzelf.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

De tekentafel, part 2

In de aanloop naar het opzetten van SIStainable ben ik er vanuit gegaan dat ik de website zelf op kan zetten. Helaas bood mijn oude laptop niet voldoende trekkracht om dat gedaan te krijgen. Wat nu?

Lees verder »
Je hart
MISStainable

De tekentafel, part 1

In de aanloop naar het opzetten van SIStainable ben ik er vanuit gegaan dat ik de website zelf op kan zetten. Noem dat maar gerust naïef, want mijn kennis van de digitale wereld is niet bepaald uitermate uitgebreid.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Prikkels

We pasten een paar dagen op het huis van mijn zus en zwager. Ze wonen in een dorp met nog geen 7000 inwoners en op mijn ochtendwandeling kom ik er welgeteld drie tegen. Allemaal zeggen ze ‘goedemorgen’ als we elkaar passeren.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Bulletjournal

Sinds jaar en dag houd ik mijn eigen agenda bij. Daarmee bedoel ik niet dat ik mijn afspraken zelf inplan (al doe ik dat als ZZP’er natuurlijk wel), maar dat ik geen standaard agenda koop of volledig afhankelijk ben van de digitale agenda van mijn mobiele telefoon. Nee, ik heb een zogenaamde ‘bulletjournal’.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Receptloos

Het gezin waar ik in ben opgegroeid was niet gewend aan veel geld. We aten geen hagelslag, maar ‘cacaofantasie’ en vleeswaren op brood waren te duur. Mijn oma had twee moestuinen en iedere keer als we naar Zeeland waren geweest kregen we een keur aan verse en aan plastic botervlootjes ingevroren groente mee. En daarmee werden altijd dezelfde maaltijden gemaakt.

Lees verder »