ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over systemen

Wist je dat je maar een gelimiteerd aantal weloverwogen beslissingen per dag kunt nemen? Daarna kost het steeds meer moeite om alle aspecten tegen elkaar af te wegen. Met ingebouwde systemen vervang je een dterugkerend keuzemoment door iets routinematigs en blijft er plek ‘vrij’ voor andere dingen die op je pad komen.
Je hoofd
MISStainable

Capsule Wardrobe – de basis (winter versie)

Lekker dan, zo’n Capsule. Maar eeuh, hoe start je ermee en wat moet daar dan wel niet in?

Zelf ben ik gestart met nadenken over hoe vaak ik mijn kleding wil wassen. Dat lijkt een vreemde insteek, maar als je er iets langer over nadenkt is dat zo gek nog niet. Als je net als ik zo efficiënt mogelijk wil wassen met een volle wastrommel met soortgelijke kledingstukken, dan is dat een prima uitgangspunt.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Pas op voor systemen

Opgegroeid in een christelijk gezin, luisterden we als kinderen veel naar Elly & Rikkert. Naast de overdaad aan liedjes met een boodschap, hadden we ook een hoorspel van deze kunstenaars, nog uit hun hippie-tijd: Het Oinkbeest. Volgens pure definitie niet christelijk, wel een dubbele betekenis.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Luchtig

In een rustig huis is het fijn toeven. Je wordt niet steeds herinnerd aan wat er allemaal eigenlijk nog zou moeten gebeuren, het is een plek van rust. Van ademhalen tussen de gebeurtenissen door.

Lees verder »