ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over systemen

Wist je dat je maar een gelimiteerd aantal weloverwogen beslissingen per dag kunt nemen? Daarna kost het steeds meer moeite om alle aspecten tegen elkaar af te wegen. Met ingebouwde systemen vervang je een dterugkerend keuzemoment door iets routinematigs en blijft er plek ‘vrij’ voor andere dingen die op je pad komen.
Je hart
MISStainable

Pas op voor systemen

Opgegroeid in een christelijk gezin, luisterden we als kinderen veel naar Elly & Rikkert. Naast de overdaad aan liedjes met een boodschap, hadden we ook een hoorspel van deze kunstenaars, nog uit hun hippie-tijd: Het Oinkbeest. Volgens pure definitie niet christelijk, wel een dubbele betekenis.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Luchtig

In een rustig huis is het fijn toeven. Je wordt niet steeds herinnerd aan wat er allemaal eigenlijk nog zou moeten gebeuren, het is een plek van rust. Van ademhalen tussen de gebeurtenissen door.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Ode op sokken

Een ode op dingen waar het leven te kort voor is. Geschreven vanuit minimalistisch oogpunt met oog voor maximaal genieten.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Receptloos

Het gezin waar ik in ben opgegroeid was niet gewend aan veel geld. We aten geen hagelslag, maar ‘cacaofantasie’ en vleeswaren op brood waren te duur. Mijn oma had twee moestuinen en iedere keer als we naar Zeeland waren geweest kregen we een keur aan verse en aan plastic botervlootjes ingevroren groente mee. En daarmee werden altijd dezelfde maaltijden gemaakt.

Lees verder »