ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over rust & balans

Hoe lang is het geleden dat je met een kop koffie of thee rustig op de bank bleef zitten? Even geen afleiding? Geen onrustig gevoel omdat je niet ‘nuttig’ bezig bent, geen ratelende gedachten? Juist ja. Oefenen dus.
Je huis
MISStainable

Pick your battle

Huize SIStainable is sinds een paar maanden uitgebreid met twee extra leden. Even kijken of je erachter kunt komen wat dit voor wezens zijn…

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Prikkels

We pasten een paar dagen op het huis van mijn zus en zwager. Ze wonen in een dorp met nog geen 7000 inwoners en op mijn ochtendwandeling kom ik er welgeteld drie tegen. Allemaal zeggen ze ‘goedemorgen’ als we elkaar passeren.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Bulletjournal

Sinds jaar en dag houd ik mijn eigen agenda bij. Daarmee bedoel ik niet dat ik mijn afspraken zelf inplan (al doe ik dat als ZZP’er natuurlijk wel), maar dat ik geen standaard agenda koop of volledig afhankelijk ben van de digitale agenda van mijn mobiele telefoon. Nee, ik heb een zogenaamde ‘bulletjournal’.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Werken komt voor het meisje

Het valt me op dat dejeugdvantegenwoordig minder bekend is met spreekwoorden en gezegden. Ik weef ze regelmatig door gesprekken heen, maar ik word dan vaak ietwat glazig aangekeken door de TikTok-minnende jeugdigen hier in huis. (Dat zegt natuurlijk ook wat over mijn leeftijd, but let’s not go there…)

Lees verder »