ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Opinie-blogs

Vaak met een knipoog naar een gebeurtenis in het nieuws, soms met een scherpe blik of juist een glimlach. Maar altijd met een persoonlijke noot uit onze eigen zoektocht.
Je hoofd
MISStainable

pfas en de GEWONE BURGER

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Inkooplijst, deel 2

Ik kon ‘m niet zo laten hangen natuurlijk, die ietwat treurige noot van de blog die ik laatst schreef over de duurder geworden boodschappen. Ja dit is vervelend. Maar als je het idee hebt dat je er niks aan kunt veranderen/doen, dan kan je dat moedeloos maken.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Inkooplijst

Het is traditie dat ik ieder jaar de huishoudelijke inkooplijst van huize SIStainable doorloop. Iedereen heeft wel een bepaald ‘ritme’ in de boodschappen doen en wij zijn daar niet anders in.
Vorige jaar toen ik het excel-bestand nakeek en aanpaste aan de inflatie, zaten we net rondom de start van de oorlog tussen Rusland-Oekraïne. De prijzen van onder andere (patent)bloem schoten toen omhoog, net als de prijs van zonnebloemolie.

Lees verder »