ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Opinie-blogs

Vaak met een knipoog naar een gebeurtenis in het nieuws, soms met een scherpe blik of juist een glimlach. Maar altijd met een persoonlijke noot uit onze eigen zoektocht.
Je hart
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Boycot versus Buycot

Tijdens mijn mindfull rondje uien choppen in de keuken mag ik graag luisteren naar iets uit de podcast-wereld. Zo kan ik terwijl de tranen over mijn wangen stromen (heerlijk, die uien) mijn brein ook een beetje teasen.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Vroeger, toen de wereld nog groot was

Toen ik op de basisschool zat, schreven mijn vriend en ik elkaar briefjes. Gewoon over wat we meegemaakt hadden: gewonnen met knikkeren / de kat had overgegeven / vond jij de meester ook stom vandaag?

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

De stemming

Tijdens mijn werk als cateraar luister ik steevast podcasts. Dat is niet alleen omdat mijn brein niet echt gestimuleerd wordt als ik 3 kilo uien sta fijn te snipperen, maar ook omdat ik niet in een privé-bubbel wil zitten.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

NU NIET

Aan de start van het nieuwe jaar, heb ik het volgende acroniem voor je: NNN. Onthoud deze, ik leg zo uit waarom dit goede kans maakt je mantra voor 2024 te worden. Zeker als het één van je voornemens is om betere keuzes te maken voor de wereld.

Lees verder »