ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over opbergen & opruimen

Opruimen is niet hetzelfde als het heen en weer schuiven van spullen. Opruimen start met het bedenken wat je nodig hebt, de rest loslaten en wat overblijft een eigen plek geven .
Je huis
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Daar is een app voor

Hoewel ik net als de rest van de wereld te veel tijd besteed aan het schermpje in mijn hand, zijn er heus wel voordelen aan de mobiele telefoon. Je hebt namelijk de beschikking over een bibliotheek aan informatie.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Minimaliseren is geen doel

Boute uitspraak he, in een wereld waarbij een deel gaat voor meer-meer-meer en de andere van de weeromstuit een wedstrijdje ‘ik kan met de minste items leven’. Toch durf ik de stelling wel aan: minimaliseren is namelijk een hulpmiddel, niet het doel.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Verbouwingsplannen

Huize SIStainable is hier en daar aan renovatie toe. En dat is niet alleen omdat we in een al wat ouder huis resideren (bouwjaar 1929/1931) en het dak wat overeenkomsten met een vergiet begint te krijgen.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

Lees verder »