ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over ontspullen

Wegdoen wat je niet nodig hebt, om de belangrijke dingen adem te geven.
Je huis
MISStainable

Voorraadkast – 1 van 2

Het helpt natuurlijk niet dat ik hier een mooie foto van een instawaardig setje potjes bij heb gezet. Het ziet er dan wel zeer minimalistisch uit, maar als we eerlijk zijn zien de meeste voorraadkasten er gewoon uit als een opeenstapeling van half aangebroken verpakkingen en weten we niet precies wat we hebben en wanneer het op moet.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Hoe ik startte met minimaliseren – hulp.vragen

Er zijn boeken vol geschreven over minimaliseren. Oh, hoe heerlijk ironisch is dat. En hoewel iedereen zijn eigen route heeft, zijn er best wel wat hulpvragen die kunnen helpen bij het ondersteunen van je nieuwe mindset. Hieronder wat voorbeelden.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Minsgame

Begin 2021 organiseerde ik samen met mijn zusje een MinsGame. Voor de mensen die geen idee hebben wat dat is bij dezen een kleine uitleg.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Home sweet home

Het lijkt zo’n simpele uitspraak he? Je huis is om in te leven, niet om spullen in op te bergen. En laten we eerlijk zijn:

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Verbouwing

Als alles mee zit gaat huize SIStainable dit jaar verbouwd worden. We hebben een prachtig jaren 30-huis, waar traditiegetrouw in de jaren 80 wel zo’n beetje alle authentieke details uit gesloopt zijn. (Niet door ons hoor.)

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

K.I.S.

D.I.Y. kennen we allemaal: Do It Yourself, oftwel: doe het zelf. Menig kluswinkel schermt met deze term om iedereen (toevallig met hulp van alle gereedschappen die toevalligerwijs in die winkel te koop zijn) aan het klussen te krijgen.

K.I.S. daarentegen is nog niet zo bekend. Jammer hoor, want daar kunnen we allemaal wel wat meer van gebruiken.

Lees verder »