ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over minimalisme

Alles wat je niet wilt hebben, hoef je niet te kopen. Als je het niet hoeft te kopen, kan je minder werken. Als je minder werkt, heb je tijd over voor de dingen die er echt toe doen.
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – afhechten

Prachtig, die kast! Het is nog nooit zo opgeruimd geweest, makkelijk bij te houden en in de ochtend een feest om wat uit de kast te kunnen grissen en meteen klaar te zijn! Maarrr…er liggen nog twee stapels kleding aan de kant van je slaapkamer en een paar losse items. Wat doe je daar dan mee?

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Seizoensartikelen

Na een periode van lampjes en glimmertjes in de boom komt bij de meeste mensen de kriebel om alles af te tuigen en met een schone, rustige lei te beginnen. En waar het optuigen bij ons een heel ritueel is (met een passend muziekje, enthousiaste kinderen, minimaal drie gebroken kerstballen en gek genoeg altijd een aan één kant volgehangen kerstboom) is het afhalen en opruimen een werkje dat bij mij terecht komt. Op zo’n nietszeggende maandagochtend. Waarop het grijs is druilerig weer is.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Cadeaupapier

Rare wens voor een puber misschien, maar toen ik 14 werd vroeg ik voor mijn verjaardag een map waarin in negatieven kon bewaren. Je weet wel, van toen foto’s nog analoog waren en je een half jaar moest wachten tot je rolletje vol was voordat je het kon laten ontwikkelen. Ik houd wel van ordentelijk (waarschijnlijk als tegenwicht voor de sneldenk-chaos in mijn hoofd).

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Plakband

Scotch Magic Tape is mijn lievelings. En nee, dit is geen affliated post. Dit blogje gaat over de laag ónder het plakband. Lees maar mee of het herkenbaar is.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Opruimkriebels

Starten met opruimen kan je grofweg op twee manieren. Allebei stimuleren ze een andere mindset en hebben ze dus andere voordelen. Wat dat betreft is het aan te raden om niet zomaar aan de slag te gaan, maar van tevoren stil te staan bij het type persoon dat je bent en op welke manier je jezelf zo goed mogelijk kunt stimuleren.

Lees verder »