ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over minimalisme

Alles wat je niet wilt hebben, hoef je niet te kopen. Als je het niet hoeft te kopen, kan je minder werken. Als je minder werkt, heb je tijd over voor de dingen die er echt toe doen.
Je hart
MISStainable

Bijna herfst!

Ja ja, ik ben fan! Fan van vallende blaadjes. Herfststormen. Warrig haar en koude neuzen. Van die sprietregens in je gezicht, paddenstoelen en de eerste dekentjes op de bank. Herfst – I love love love it.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

De ironie van de Ontpluizen

Het grappige van bloggen over minimalisme is, dat je automatisch veel schrijft over wat je koopt. Uiteraard is dat niet voor niks, maar een tikje ironisch is dat wel.

Consuminderen, minimaliseren, ontspullen: het idee is toch wel dat we de aarde minder belasten door onszelf kritisch te bevragen op alles wat we denken nodig te hebben.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Caravanity

Klopt, dat is geen woord: caravanity. Maar het geeft wel goed aan dat ik een tikje trots ben op ons postzegelhuisje op wielen. En het is dan ook een oude beauty.

Wellicht heb ik hier eerder over geschreven, maar ieder voorjaar begint het weer te kriebelen: ik wil ergens stil weg met mijn caravannetje. We zijn in het gelukkige bezit van een Adria 305 SL. Geen idee waar die SL voor staat, maar de 305 weet ik wel. Dat is de ganse lengte in centimeters van het ding. En met een breedte van 1m90 kan je uitrekenen dat we een whopping 5m80 m3 tot onze beschikking hebben.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Minimaliseren is een luxe

Een jaar of vijfentwintig geleden stapte ik in het huwelijksbootje, voeren we de grotemensen-zee op en kregen en passant twee eigen en ietsje later ook een stapel pleegkinderen cadeau. We waren (en zijn) ongelofelijk rijk als het gaat om non-materiele zaken, maar hebben vroeger serieus krap gezeten.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Voorraadkast – 1 van 2

Het helpt natuurlijk niet dat ik hier een mooie foto van een instawaardig setje potjes bij heb gezet. Het ziet er dan wel zeer minimalistisch uit, maar als we eerlijk zijn zien de meeste voorraadkasten er gewoon uit als een opeenstapeling van half aangebroken verpakkingen en weten we niet precies wat we hebben en wanneer het op moet.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Vulpen meets Notitieboek

In de vorige blog schreef ik over mijn trouwe vulpen. Nou schrijf ik daarmee niet zomaar op van alles, maar gebruik ik al jaren notitieboeken van Moleskine.

Lees verder »