ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over minimalisme

Alles wat je niet wilt hebben, hoef je niet te kopen. Als je het niet hoeft te kopen, kan je minder werken. Als je minder werkt, heb je tijd over voor de dingen die er echt toe doen.
Je huis
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Minimaliseren is geen doel

Boute uitspraak he, in een wereld waarbij een deel gaat voor meer-meer-meer en de andere van de weeromstuit een wedstrijdje ‘ik kan met de minste items leven’. Toch durf ik de stelling wel aan: minimaliseren is namelijk een hulpmiddel, niet het doel.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Bijna herfst!

Ja ja, ik ben fan! Fan van vallende blaadjes. Herfststormen. Warrig haar en koude neuzen. Van die sprietregens in je gezicht, paddenstoelen en de eerste dekentjes op de bank. Herfst – I love love love it.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

De ironie van de Ontpluizen

Het grappige van bloggen over minimalisme is, dat je automatisch veel schrijft over wat je koopt. Uiteraard is dat niet voor niks, maar een tikje ironisch is dat wel.

Consuminderen, minimaliseren, ontspullen: het idee is toch wel dat we de aarde minder belasten door onszelf kritisch te bevragen op alles wat we denken nodig te hebben.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Caravanity

Klopt, dat is geen woord: caravanity. Maar het geeft wel goed aan dat ik een tikje trots ben op ons postzegelhuisje op wielen. En het is dan ook een oude beauty.

Wellicht heb ik hier eerder over geschreven, maar ieder voorjaar begint het weer te kriebelen: ik wil ergens stil weg met mijn caravannetje. We zijn in het gelukkige bezit van een Adria 305 SL. Geen idee waar die SL voor staat, maar de 305 weet ik wel. Dat is de ganse lengte in centimeters van het ding. En met een breedte van 1m90 kan je uitrekenen dat we een whopping 5m80 m3 tot onze beschikking hebben.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Minimaliseren is een luxe

Een jaar of vijfentwintig geleden stapte ik in het huwelijksbootje, voeren we de grotemensen-zee op en kregen en passant twee eigen en ietsje later ook een stapel pleegkinderen cadeau. We waren (en zijn) ongelofelijk rijk als het gaat om non-materiele zaken, maar hebben vroeger serieus krap gezeten.

Lees verder »