ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over inkopen

Bewust inkopen doen, maakt een wereld van verschil. Wil je meer weten over koken met basisproducten? Wil je minder verpakking kopen en meer inhoud? Lees deze tips!
Je hoofd
MISStainable

Stemadvies

In Nederland kun je van alles vinden van de politiek en dat doen de meeste mensen ook. Omdat we allemaal andere ideeën hebben over waar we naartoe moeten met ons kikkerlandje, of juist naar terug moeten, ga ik daar verder niet mee aan de haal. Wel heb ik een stemadvies voor je.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Broodzak

Ik heb in al die jaren dat ik bezig ben met bewustere keuzes maken niet al teveel gedeeld over het proces waar ik in zat. Indertijd hing er over ‘consuminderen’ nog een beetje een geitenwollensokken-imago en niemand uit mijn omgeving leek er voor te porren.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Ikke zelf doen

Pindakaas. Blokzeep. Havermelk. Wasmiddel. Limonadesiroop. Mozzarella. Tandpasta. Cruesli. Brood. Kombucha. Ruitenwisservloeistof. Handcrème. Kaarsen. Seitan. Zomerjurkjes. Haarspray.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Receptloos

Het gezin waar ik in ben opgegroeid was niet gewend aan veel geld. We aten geen hagelslag, maar ‘cacaofantasie’ en vleeswaren op brood waren te duur. Mijn oma had twee moestuinen en iedere keer als we naar Zeeland waren geweest kregen we een keur aan verse en aan plastic botervlootjes ingevroren groente mee. En daarmee werden altijd dezelfde maaltijden gemaakt.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Losse theeleut

Ik zal het maar bekennen: ik ben een losse theeleut. Ja, dat betekent dat ik thee zet van losse theeblaadjes en niet van reststuifsel zakjes. Maar daarmee bedoel ik in eerste instantie iets anders.

Lees verder »