ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs met informatie

Om goede keuzes te maken, moet je wel de juiste informatie hebben om je keuzes op te baseren. Onder dit kopje delen we wat van onze kennis.
Je hoofd
MISStainable

KLEDING – costs per wear

In een eerdere blog schreef ik over de Capsule Wardrobe. Een kledingkast die in de kern bestaat uit tijdloze kledingstukken en die je als basis gebruikt om je outfits mee samen te stellen. Vandaag iets meer over de financiële kant daarvan.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Homo Economicus

De maatschappij waarin we nu leven is op z’n zachtst gezegd nogal gefocust op de economie. In ieder verkiezingsprogramma komen er plannen voor terug, we meten er de status van ons land in de wereld aan af en zijn jaloers op de buurman die het beter voor elkaar lijkt te hebben dan wijzelf.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Gloeiende plaat

Je kent het gezegde wel: het is een druppel op een gloeiende plaat. Als iemand dat zegt kan je er vanuit gaan dat het niet motiverend bedoeld is. Op z’n best kan je je als druppel zijnde dan ’s avonds in de spiegel aankijken en zeggen dat je in ieder geval je best heb gedaan.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Stapsgewijs

Als je je net in de wereld van minimalisme, duurzaamheid en bewustwording begeeft, kan het nogal eens voorkomen dat je je totaal overweldigd voelt door alle keuzes en meningen en onderwerpen en en en…

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Ikke zelf doen

Pindakaas. Blokzeep. Havermelk. Wasmiddel. Limonadesiroop. Mozzarella. Tandpasta. Cruesli. Brood. Kombucha. Ruitenwisservloeistof. Handcrème. Kaarsen. Seitan. Zomerjurkjes. Haarspray.

Lees verder »