ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs met informatie

Om goede keuzes te maken, moet je wel de juiste informatie hebben om je keuzes op te baseren. Onder dit kopje delen we wat van onze kennis.
Je hoofd
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Criminele kleuters

Om mijn IQ een beetje te prikkelen tijdens het mindless choppen van uien en andere snijdbare cateringdingen, luister ik met name in de middag veel naar podcasts. Onder andere de podcast van de Universiteit van Nederland, die iedere week twee onderwerpen in hapklare vorm online zet.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – verfijnen

Als het goed is heb je in eerdere blogs gelezen over de opzet van je Capsule Wardrobe. Je hebt bedacht wat voor jou handig is om ‘op voorraad’ te hebben, voordat je al je spullen in de was hebt. Je hebt gekeken welke kleding je blij maakt. En waarom. Maar nu?

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Capsule Wardrobe – de basis (winter versie)

Lekker dan, zo’n Capsule. Maar eeuh, hoe start je ermee en wat moet daar dan wel niet in?

Zelf ben ik gestart met nadenken over hoe vaak ik mijn kleding wil wassen. Dat lijkt een vreemde insteek, maar als je er iets langer over nadenkt is dat zo gek nog niet. Als je net als ik zo efficiënt mogelijk wil wassen met een volle wastrommel met soortgelijke kledingstukken, dan is dat een prima uitgangspunt.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Capsule Wardrobe – de Challenge

Dit komt vast niet als een verrassing: ik ben fan van de Capsule Wardrobe. Bij dezen wil ik jullie dan ook allemaal uitnodigen om je eigen kledingkast eens onder de loep te nemen.

Lees verder »