ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over je gezin

Des te meer mensen in huis, des te meer meningen over de manier waarop men om wil gaan met spullen. Hoe ga je met respect voor elkaar in gesprek over wat je belangrijk vindt?
Je huis
MISStainable

Minsgame

Begin 2021 organiseerde ik samen met mijn zusje een MinsGame. Voor de mensen die geen idee hebben wat dat is bij dezen een kleine uitleg.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Pas op voor systemen

Opgegroeid in een christelijk gezin, luisterden we als kinderen veel naar Elly & Rikkert. Naast de overdaad aan liedjes met een boodschap, hadden we ook een hoorspel van deze kunstenaars, nog uit hun hippie-tijd: Het Oinkbeest. Volgens pure definitie niet christelijk, wel een dubbele betekenis.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Luchtig

In een rustig huis is het fijn toeven. Je wordt niet steeds herinnerd aan wat er allemaal eigenlijk nog zou moeten gebeuren, het is een plek van rust. Van ademhalen tussen de gebeurtenissen door.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Seizoensartikelen

Na een periode van lampjes en glimmertjes in de boom komt bij de meeste mensen de kriebel om alles af te tuigen en met een schone, rustige lei te beginnen. En waar het optuigen bij ons een heel ritueel is (met een passend muziekje, enthousiaste kinderen, minimaal drie gebroken kerstballen en gek genoeg altijd een aan één kant volgehangen kerstboom) is het afhalen en opruimen een werkje dat bij mij terecht komt. Op zo’n nietszeggende maandagochtend. Waarop het grijs is druilerig weer is.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Wortels en Vleugels

Ok, dit is mijn voorstel: vanaf nu gaan we niet meer vragen hoe oud iemand is, maar hoe we ons leven leven. En dat is niet omdat ik huiverig ben om te praten over mijn leeftijd, maar om de titel van deze blog.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Cadeaupapier

Rare wens voor een puber misschien, maar toen ik 14 werd vroeg ik voor mijn verjaardag een map waarin in negatieven kon bewaren. Je weet wel, van toen foto’s nog analoog waren en je een half jaar moest wachten tot je rolletje vol was voordat je het kon laten ontwikkelen. Ik houd wel van ordentelijk (waarschijnlijk als tegenwicht voor de sneldenk-chaos in mijn hoofd).

Lees verder »