ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over je gezin

Des te meer mensen in huis, des te meer meningen over de manier waarop men om wil gaan met spullen. Hoe ga je met respect voor elkaar in gesprek over wat je belangrijk vindt?
Je huis
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Bentobox

Sinds kort mag ik op een basisschool tweemaal in de week voor alle leerlingen een lunch verzorgen. Zo leuk om te doen en een echte zoektocht tussen wat de leerlingen kennen en wat ik ze graag wil voorzetten.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

De krant

Mijn ouders waren laatst even op de koffie (met havermelk). Het gesprek liep zoals gebruikelijk zeer associatief en schoot langs allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

De labelaar-generatie

Korte blog maar hoor. Meer een bekentenis eigenlijk: ik ben er zo eentje die haar dingen graag een label geeft. Gewoon letterlijk zeg maar. Spøl ergens in stoppen, deksel erop en label er tegenaan ketsen.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Bulkverwerking 5 – invriezen

BULKVERWERKING 5 – INVRIEZEN

Ik ben vriendjes met één van de groenteboeren. Zakelijke vriendjes in ieder geval. Als hij iets over heeft waar hij vanaf moet, krijg ik een appje. Dan kijk ik wat ik kwijt kan en ben ik ineens 30 kilo tomaten rijker. Maar wat doe je dan met zo’n grote bulk spul dat snel verwerkt moet worden?

Lees verder »