ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over financiën

De kunst is om geld niet te zien als doel, maar als middel. Middel om te leven, om te delen, om met elkaar de wereld mooier te maken.
Je huis
MISStainable

Spaarzegels

Handdoeken, pannen, Wuppies, moestuintjes, bewaarbakjes, boodschappenpakketten, korting voor de Efteling: een geoefende lezer kan hieruit halen in welke drie winkels ik het meeste kom.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

STARBUCKS en de plastic tax

Dit is een non-spon, laten we dat even vooropstellen. Maar deze korte blog is er om je iets koffie-cools te vertellen, én helpt je door de Plastic Tax heen. Dus lees even verder.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Green Seat

Dit is definately een non-spon, maar wel een aanrader. Weet niet meer via wie of wat ik dit tegenkwam, maar kennen jullie GreenSeat al? Zo niet, lees dan even verder. Want op hun site kun je heel makkelijk berekenen wat je vervoer kost qua CO2-uitstoot.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Inkooplijst, deel 2

Ik kon ‘m niet zo laten hangen natuurlijk, die ietwat treurige noot van de blog die ik laatst schreef over de duurder geworden boodschappen. Ja dit is vervelend. Maar als je het idee hebt dat je er niks aan kunt veranderen/doen, dan kan je dat moedeloos maken.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Inkooplijst

Het is traditie dat ik ieder jaar de huishoudelijke inkooplijst van huize SIStainable doorloop. Iedereen heeft wel een bepaald ‘ritme’ in de boodschappen doen en wij zijn daar niet anders in.
Vorige jaar toen ik het excel-bestand nakeek en aanpaste aan de inflatie, zaten we net rondom de start van de oorlog tussen Rusland-Oekraïne. De prijzen van onder andere (patent)bloem schoten toen omhoog, net als de prijs van zonnebloemolie.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Stemadvies

In Nederland kun je van alles vinden van de politiek en dat doen de meeste mensen ook. Omdat we allemaal andere ideeën hebben over waar we naartoe moeten met ons kikkerlandje, of juist naar terug moeten, ga ik daar verder niet mee aan de haal. Wel heb ik een stemadvies voor je.

Lees verder »