ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over duurzaamheid

Draag zorg voor alles wat in je leven is. Kies voor goede producten met een lange adem en een eerlijke achtergrond voor de makers en het milieu. Niet het vele is goed, maar het goede is veel.
Je handen
MISStainable

SHELFtember

I’m a sucker for wordplay, zelfs als ze zo slecht zijn als deze samenstelling tussen het Engelse woord ‘ Shelf’ en de maand ‘September’. De term is al een aantal jaar in zwang, en de CHALLENGE is vooral bekend als je een beetje rondzwerft op Amerikaans Zero Waste-platforms.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

STARBUCKS en de plastic tax

Dit is een non-spon, laten we dat even vooropstellen. Maar deze korte blog is er om je iets koffie-cools te vertellen, én helpt je door de Plastic Tax heen. Dus lees even verder.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

De krant

Mijn ouders waren laatst even op de koffie (met havermelk). Het gesprek liep zoals gebruikelijk zeer associatief en schoot langs allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

Bulkverwerking 4 – drogen

Ik ben vriendjes met één van de groenteboeren. Zakelijke vriendjes in ieder geval. Als hij iets over heeft waar hij vanaf moet, krijg ik een appje. Dan kijk ik wat ik kwijt kan en ben ik ineens 30 kilo tomaten rijker. Maar wat doe je dan met zo’n grote bulk spul dat snel verwerkt moet worden?

Lees verder »