ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over duurzaamheid

Draag zorg voor alles wat in je leven is. Kies voor goede producten met een lange adem en een eerlijke achtergrond voor de makers en het milieu. Niet het vele is goed, maar het goede is veel.
Je huis
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

Daar is een app voor

Hoewel ik net als de rest van de wereld te veel tijd besteed aan het schermpje in mijn hand, zijn er heus wel voordelen aan de mobiele telefoon. Je hebt namelijk de beschikking over een bibliotheek aan informatie.

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Minimaliseren is geen doel

Boute uitspraak he, in een wereld waarbij een deel gaat voor meer-meer-meer en de andere van de weeromstuit een wedstrijdje ‘ik kan met de minste items leven’. Toch durf ik de stelling wel aan: minimaliseren is namelijk een hulpmiddel, niet het doel.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Verbouwingsplannen

Huize SIStainable is hier en daar aan renovatie toe. En dat is niet alleen omdat we in een al wat ouder huis resideren (bouwjaar 1929/1931) en het dak wat overeenkomsten met een vergiet begint te krijgen.

Lees verder »
Je handen
MISStainable

NU NIET NODIG

Aan de start van het nieuwe jaar, heb ik het volgende acroniem voor je: NNN. Onthoud deze, ik leg zo uit waarom dit goede kans maakt je mantra voor 2024 te worden. Zeker als het één van je voornemens is om betere keuzes te maken voor de wereld.

Lees verder »