ABOUT CONSCIOUS LIVING
AND THE WHY BEHIND THE HOW

Blogs over duurzaamheid

Draag zorg voor alles wat in je leven is. Kies voor goede producten met een lange adem en een eerlijke achtergrond voor de makers en het milieu. Niet het vele is goed, maar het goede is veel.
Je handen
MISStainable

Capsule Wardrobe – afhechten

Prachtig, die kast! Het is nog nooit zo opgeruimd geweest, makkelijk bij te houden en in de ochtend een feest om wat uit de kast te kunnen grissen en meteen klaar te zijn! Maarrr…er liggen nog twee stapels kleding aan de kant van je slaapkamer en een paar losse items. Wat doe je daar dan mee?

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule Wardrobe – terugblik winter, part 2

Dit is het vervolg op de vorige blog, dus lees die even terug als je niet ergens halverwege in wilt vallen.

Naast de winterkleding van de vorige blog, heb ik natuurlijk ook nog wat basisitems. Hieronder kort een opsomming per systeem.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Capsule wardrobe – terugblik winter, part 1

Nu de zon zich steeds meer laat zien, probeer ik langzamerhand te wennen aan het idee van een ‘nieuwe’ capsule: die van de lente. In mijn geval betekent dat vooral dat er een paar truien de kast in gaan en vervangen worden door een paar shirts/bloesjes met lange mouw.
Om weloverwogen keuzes te maken, blik ik eerst terug op de capsule van de afgelopen maanden. Daarom een korte opsomming.

Lees verder »
Je huis
MISStainable

Ome Ali

Dit sprookje heet: ome Ali en de kleine ondernemer.

Er was eens een ruiter en die mevrouw wou eigenlijk maar één ding: geld. Graag groot en graag veel en graag snel en graag achter elkaar door. Mevrouw (we zullen haar Amazone noemen) bedacht een plannetje om dat voor elkaar te krijgen. Ze verzamelde alle spullen uit de hele wereld…

Lees verder »
Je hart
MISStainable

Rotonde

Als ik er bij stil sta, kan ik er lyrisch over worden. Naast duckttape, spinners en de deductie dat de ziel 40 gram weegt, is de rotonde wat mij betreft één van de mooiste uitvindingen. Simpel en elegant, door de curve van de weg wordt je automatisch geleid naar de snelheid die je nodig hebt om op een G-force minnende manier de bocht om te gaan en een rotonde verwerkt veel meer verkeer dan een regulier kruispunt zonder dat je elkaar in de weg zit.

Lees verder »
Je hoofd
MISStainable

The Good Place

Onze pleegkinderen zijn samen met de man de serie ‘The Good Place’ aan het kijken. Het gaat (kort gezegd) over een aantal mensen die in het hiernamaals terecht komen, waar niet alles is wat het lijkt. Dat ontrafelt zich in de loop van de afleveringen beetje bij beetje, maar ik haalde er alvast een interessant dingetje uit.

Lees verder »