Vulpen meets Notitieboek

In de vorige blog schreef ik over mijn trouwe vulpen. Nou schrijf ik daarmee niet zomaar op van alles, maar gebruik ik al jaren notitieboeken van Moleskine.

Moleskine maakt niet alleen notitieboekjes, maar ook agenda’s en dergelijke. Ikzelf gebruik twee varianten uit hun lijn: een zwarte pocketvariant met harde kaft en blanco bladen en een grotere variant met zachte kaft (soft cover) en zgn. ‘dotted’ bladen. Die laatste zijn fijn om als grid te gebruiken voor bijvoorbeeld een Bullet Journal.

De kleine sjouw ik eigenlijk altijd met me mee en staat vol met aantekeningen, doodles, snelle handlettering en kleine overdenksels en poëzie-achtige werkjes. Als ze vol staan, hebben ze letterlijk heel wat kilometers afgelegd.

Het grotere exemplaar gebruik ik thuis, om mijn Bullet Journal in bij te houden en daarnaast heb ik er een paar voor specifieke onderwerpen. Zo heb ik er eentje voor SIStainable waarbij ik in Jip&Janneke-taal aantekeningen maak hoe ik onder andere deze blog online moet zetten en foto’s kan croppen en uploaden.

Het verhaal gaat dat bekende schrijvers en andere figuren uit de wereldgeschiedenis al met deze boekjes rondliepen. In ieder geval is het voormalige familiebedrijf nieuw leven ingeblazen en vind ik de kwaliteit van de boekjes heerlijk. Ik heb overigens zelf niet de illusie dat ik binnenkort in het rijtje ‘Imposante Figuren uit Wereldgeschiedenis’ kom door hierin te schrijven. Daarvoor moet je net een tikje meer doen dan wat skribbelen in de marge van een schrijfblok. ; )

Door de prijs is het in ieder geval voor mij een fijn cadeau om te vragen voor Moederdag en/of rondom de feestdagen in december. En mijn vulpen glijdt zooo smooth over de pagina’s dat het gewoonweg een feest blíjft om op zulke fijn papier te schrijven.

Rondom het onderwerp Stationary (oftewel schrijfmaterialen) is best veel te schrijven. Vooral ook omdat het voor veel mensen een kleine afwijking is om daar helemaal op los te gaan.

Hoe zit dat bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *