Voorraadkast – 2 van 2

Over een voorraadkast kan ik meters vol schrijven, ook omdat ik in de mooie positie zit dat ik een heus Cateringbedrijf heb. Daarom is het des te fijner om gebruik te kunnen maken van alle mooie producten die er zijn, maar het is ook des te belangrijker dat ik weet wat we nodig hebben en waarom.

Daarom is mijn voorraadkast niet zomaar een bij elkaar geraapte verzameling van dingen die ooit in de aanbieding waren. Ik heb me ingelezen en vooral met dit boek van Michael Pollan onder de arm opnieuw gekeken naar wat ik huize SIStainable voor wil zetten.

Daarnaast heb ik me vooral verdiept in smaaksamenstellingen. Dat klinkt een beetje saai, of wellicht zelfs een beetje geeky. Dat komt ook omdat ik dat een beetje ben: geek. Als ik me vastbijt in een onderwerp, heb ik geen standje ‘neutraal’ meer. Ik lees en google me suf, laat het landen en ga na een gepaste tijd aan de slag met het uitdenken van een nieuw systeem.

Dat nieuwe systeem is in dit geval een uitwerking van de producten die ik standaard in mijn voorraadkast heb. Niet een random gezellig bij elkaar gescharreld geheel dus, maar alles met een functie en de voorraden zijn aangepast aan het gebruik per periode. Zo kan ik ook makkelijk kijken wat een goede voorraad is voor bijvoorbeeld conchiglione (een pasta waar ik graag mee kook in de zomer en die bij de Albert Heijn eens in de vier maanden in de aanbieding is).

Ik denk dat jullie niks hebben aan een opsomming van de items van mijn voorraadkast. Niet alleen omdat die van mij overloopt in de catering, maar ook omdat jij nou eenmaal niet hetzelfde bent als ik.

(Als je toch benieuwd bent naar de inhoud mijn voorraadkast, reageer dan in de comments.)

Wel zou ik iedereen willen aanraden om je eens te verdiepen in de laag die onder je standaard boodschappen -en dus de inhoud van je voorraadkast- zit. Wat koop je nou en waarom?

Dingen die ik daarin graag meeneem:

  • is het een basisitem of is het bewerkt (en hoe bewerkt is het dan)?
  • is er een manier om de verpakking te verminderen?
  • is het item regelmatig in de aanbieding en zo ja – in welke mate is het echt voordelig om je kast af te laden met tachtig kilo van bijvoorbeeld pasta?
  • welke kanten kan ik op qua gerechten die allemaal dit ingrediënt als basis hebben?

 

Mijn route hoeft echt niet de jouwe te zijn. Maar als je iemand bent die achter in de kast allemaal halfvolle potjes met smaakmakers heeft staan die voor het grootste gedeelte ruim over datum zijn, dan kan je wellicht starten met jezelf informeren over de simpliciteit van eten. Want niet het vele is goed, maar het goede is veel. : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *