Voorraadkast – 1 van 2

Het helpt natuurlijk niet dat ik hier een mooie foto van een instawaardig setje potjes bij heb gezet. Het ziet er dan wel zeer minimalistisch uit, maar als we eerlijk zijn zien de meeste voorraadkasten er gewoon uit als een opeenstapeling van half aangebroken verpakkingen en weten we niet precies wat we hebben en wanneer het op moet.

Inmiddels hebben we vast allemaal van die ASMR-achtige reels gezien waarbij een perfecte huisvrouw allemaal meuk uit plastic haalt en dat vervolgens in mooie glazen potten gooit met zo’n bamboe deksel erop. De eieren, eenpersoonszakjes chips en chocolade treats gaan in van die plastic bakken die door The Home Edit gepromoot worden.

En dat ziet er natuurlijk meteen heerlijk minimalistisch uit. Maar op de achtergrond van die filmpjes liggen dus halfvolle zakken met pasta die net niet meer in die mooie pot paste.

Ik ben echt niet tegen mooie dingen hoor. Zelf vind ik het ook fijn als de voorraadkast er een beetje rustig uitziet en daar doe ik ook heus mijn best voor. Toch ben ik vooral voorstander van de simpele manier.

Wil je iets in glazen potten bewaren? Helemaal goed natuurlijk! Gelukkig kan je daar ook gerust lege jampotten voor gebruiken. En die potjes waar koffie in zat. Of kijk eens in de kringloop naar potten met een goed sluitend deksel.

En als je dan je voorraadkast doorloopt, kijk dan meteen eens kritisch naar alle ingrediënten. Heb je alles eigenlijk wel nodig? Zeker van de hoogbewerkte producten zou je eens kunnen uitzoeken of je daar een simpelere variant van zou kunnen gebruiken. Scheelt in het aantal dingen dat je op voorraad hebt en waarschijnlijk ook in je portemonnee.

Zo gebruiken wij al jaren geen pakjes en zakjes meer van soepen, sauzen en mixen. Alle smaakmakers heb je toch al in huis in de vorm van kruiden en specerijen. Het is tegenwoordig een koud kunstje om online het ‘recept’ voor kofte-kruiden op te zoeken, of een boemboe (waarvan je het restje trouwens ook prima kan invriezen), of een curry of iets dergelijks. 

Een instawaardige voorraadkast begint daarom eerder bij je inkoopbeleid dan bij het klakkeloos aanschaffen van alweer een nieuw opbergsysteem waarin je spullen tentoonstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

opinie
MISStainable

pfas en de GEWONE BURGER

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

opinie
MISStainable

PFAS en de gewone burger

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *