STARBUCKS en de plastic tax

Dit is een non-spon, laten we dat even vooropstellen. Maar deze korte blog is er om je iets koffie-cools te vertellen, én helpt je door de Plastic Tax heen. Dus lees even verder.

Ja, de koffie van Starbucks is overdreven gevuld met een keur aan havermelk / erwtenmelk / amandelmelk / sojamelk / moedermelk én de pompjes Monin-siroop én de toeven slagroom én de drizzles karamel. Maar dat neemt niet weg dat zo’n koffie in de vorm van een vloeibare slagroomtaart af en toe gewoonweg vet lekker is.

Met de plastic tax die vanaf 1 juli 2023 geldt, worden we weer eens extra gewezen op het feit dat het wel erg makkelijk is om gebruik te maken van wegwerpartikelen. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar het geeft in ieder geval een extra duw in de richting van bewustere keuzes maken.

Daarom heb ik deze LIFEHACK voor je! Let op, daar komt-ie:

In deze Dopper past precies een ‘Grande’. Een ‘Grande’ is ironisch genoeg niet de grootste, maar die faux pas hebben we inmiddels losgelaten.

In deze Dopper past precies een ‘Venti’. Werkt ook met andere kleuren natuurlijk. 😉 Een ‘Venti’ verwijst trouwens naar het Italiaanse ‘Twintig.

Mijn voorstel -en tevens LIFEHACK- is dat je niet bij iedere koffietent zo’n sneue beker haalt met hun logo zodat je stiekem reclame loopt te maken en alsnog met 18 verschillende mokken, koppen en bekers in je keukenkastje zit. Die Plastic Taks zet alleen zoden aan de dijk als er niet in plaats daarvan een veelvoud aan artikelen aangeschaft gaat worden. Houd het dus simpel en gebruik wat je al hebt.

Die Dopper bijvoorbeeld. Als je die hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *