SPEELGOED – beige kinderen

Wat is dat nou weer voor een titel? Gaan we het hebben over beige huidskleur, over kinderen zonder karakter? Tsja, het gaat in ieder geval over speelgoed. Benieuwd? Lees maar even verder dan weet je het…

Op insta is er een account dat foto’s laat zien van webshops die hun kinderartikelen aanprijzen door middel van esthetisch zeer verantwoorde foto’s. En de frase ‘esthetisch zeer verantwoord’ wordt in deze dagen vooral vertaald naar ton-sur-ton kleuren, vaak in bedekte tinten en met wollige omschrijvingen betreffende de vorm en functie.

Nu is er best wat voor te zeggen dat je je huis niet wilt laten overspoelen door hysterisch gekleurd speelgoed dat iedere dag vier AA-batterijen leegvreet vanwege de hoogstnoodzakelijke licht- en geluidseffecten. Er zit een grens aan prikkels die een mens kan verwerken en bovendien zijn de als mensheid de fase van ‘hoe meer hoe beter’ ook wel een beetje voorbij. Als je een lezer van deze blogs bent, denk ik tenminste dat die gedachtenswitch al gaande is.

Het ‘probleem’ met speelgoed is, dat kinderen hun spel wel nodig hebben om zich te ontwikkelen. En het probleem met het kópen van speelgoed is, dat zowel de speelgoedwinkels als alle online verkooppunten je ervan willen overtuigen dat ALLES in het belang van je kindje aangeboden wordt. Dat geldt niet alleen voor de veelkleurige plastic meuk, maar ook voor de beige-kleurige houten open ended varianten die bij de Vrije School-types onder ons veelvuldig tegenkomt. Maar laten we voorop stellen dat er geen enkele speelgoedfabrikant belangeloos spullen aanbiedt: de grondreden van alle reclame daarin is toch gewoon winst.

Daarom wil ik binnenkort samen met jullie kijken naar wat kinderen ‘nodig’ hebben. Dat doe ik door de verschillende ontwikkelingsfases met je op een rijtje te zetten en daar een aantal tips bij te geven. Zijdelings stip ik wat opties aan, en ik neem daarin uiteraard ook de duurzaamheid in mee. Dit platform gaat niet voor niks over bewust leven. 😉

Oja, het account wat ik voorheen noemde kan je hier vinden. Even doorklikken naar ‘highlights’. Echt een aanrader als je eens flink wilt grinniken om hoever we soms doorslaan in een bepaalde insta-stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *