Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Dit jaar heb ik dat nog sterker, omdat ik qua werkuren dik over de standaard werkweek heen kwam. Ook zijn daarom de wat minder voor de hand liggende huishoudelijke taken een beetje naar de achtergrond geschoven.

No worries, iedereen kreeg gewoon te eten hoor. En er werd gewoon schoongemaakt en standaard opgeruimd en we kunnen nog steeds min of meer door de ramen kijken.

De dingen die zijn blijven liggen betreffen vooral de zogenaamde deep clean en het overzicht dat dat weer in de hand werkt. Zonder enige vorm van planning af en toe wat aanpakken werkt voor mij toch minder efficiënt en dus poppen er steeds meer rommeldingen op.

Na een aantal dagen back to basic op vakantie ben ik me er weer bewust van dat we eigenlijk maar weinig nodig hebben. Het gebrek aan spullen om je heen ís eigenlijk geen gebrek. Het is makkelijk om je kleding bij te houden, omdat je maar weinig hebt. Je slaapplek opruimen is zo gepiept, want er staan geen 20 extra items omheen te wachten tot je ze eindelijk eens opmaakt / verwerkt / wegruimt. Op dat eenpittertje kan je prima maaltijden klaarmaken, daar heb je geen overdadigheid aan keukenapparatuur voor nodig.

Het klopt dat spullen je leven makkelijker kunnen maken. Het is voor de meesten onder ons ook niet haalbaar noch wenselijk dat we in een leeggeharkt huis aan het survivallen zijn. Wel denk ik dat het heel veel scheelt als je weer overzicht hebt.

Daar ga ik de komende weken mee aan de slag: stapsgewijs de huishoudelijke chaos weer in bedwang krijgen. Kleine stapjes, simpele doelen. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

duurzaamheid
MISStainable

Daar is een app voor

Hoewel ik net als de rest van de wereld te veel tijd besteed aan het schermpje in mijn hand, zijn er heus wel voordelen aan de mobiele telefoon. Je hebt namelijk de beschikking over een bibliotheek aan informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *