Opruimkriebels

Starten met opruimen kan je grofweg op twee manieren. Allebei stimuleren ze een andere mindset en hebben ze dus andere voordelen. Wat dat betreft is het aan te raden om niet zomaar aan de slag te gaan, maar van tevoren stil te staan bij het type persoon dat je bent en op welke manier je jezelf zo goed mogelijk kunt stimuleren.

Mijn retro platenspeler, nieuw modelletje gevonden op Marktplaats voor een mooi bedrag, staat voor symbool voor gezelligheid: lekker plaatjes draaien terwijl de regen tegen het raam tikt en de kinderen zoet spelen. In de praktijk gebruiken we ‘m maar twee of drie keer per jaar, spelen de kinderen met zoveel bijgeluiden dat ik de plaat niet eens hoor en ben ik meestal buiten als het regent.

Dit item wegdoen kost me moeite, omdat ik ook afstand doe van het idee erachter. Wel kom ik daardoor dichter bij de manier waarop we nu leven (afpellen van de insta-laag zeg maar) en dat is ook wat waard. In plaats van knorrig week na week de platenspeler afstoffen, neem ik nu afscheid van de in het achterhoofd zeurende: ‘Ik zou éigenlijk…’ wat steeds een beetje van mijn aandacht in het nu afknibbelt.

Een tweede manier om te starten met opruimen, is klein beginnen. Ik vond op zolder in een klein doosje een stapel oude sleutels. En ik weet heus wel dat ik daar al drie keer eerder aan begonnen ben.

Restjes sleutels staan symbool voor rommellaatjes. Al die kleine frutseltjes: de blauwe elastiekjes van de bosuien, wat pennen en een potlood zonder punt, half pakje kauwgom, geklonterde handcrème, (oh, dáár ligt die ene oplader! Die had ik nodig toen ik de oude telefoon verkocht,) waxinelichtjes, een kerstbal (?!?), de gebruiksaanwijzing van de magnetron die je twee jaar geleden vervangen hebt – je kent het wel.

Het merendeel van voornoemde sleutels is van gestolen fietsen maar ik weet dus niet precies welke sleutels van welke fiets. Die liggen ertussen voor het geval de fiets in kwestie na zeven jaar per ongeluk opduikt. Heeeel soms lees je dat zoiets gebeurd. Maar gezien ons geluk met fietsen, lijkt de kans me vrij minimaal.

Een aantal sleutels zijn van oude kasten, speelsleutels waar de kinderen vroeger vader en moedertje mee speelden (zo sloot ‘vader’ ‘moeder’ eens op in de trapkast omdat zij wél wisten dat die sleutel paste op het door ons niet gebruikte slot). En ik vond ook de reservesleutels van onze bejaarde Adria-caravan. Toch handig dat we daar een labeltje aan hadden gehangen.

(En ter geruststelling voor alle mensen voor wie we een reservesleutel bewaren: die hangen inclusief label netjes aan het sleutelrekje.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *