Minsgame

Begin 2021 organiseerde ik samen met mijn zusje een MinsGame. Voor de mensen die geen idee hebben wat dat is bij dezen een kleine uitleg.

De start van deze challenge begint op de eerste van de maand. Een maand lang focus je je op het wegdoen van overtollige spullen in je huis. De eerste dag van de maand mag er één ding je huis verlaten. Op dag twee verlaten twee dingen je huis. Op dat drie uiteraard drie en zo verder tot je bij dag 30 of 31 bent (en als je slim bent en het in februari doet hoef je ‘maar’ tot 28 of 29.

Dit klinkt behoorlijk overzichtelijk en in theorie is dat ook wel zo. Iedere dag gewoon een extra item op het aantal dat je de dag ervoor had. Maar vergis je niet. Want 1+2+3+4(etcetc)+31 is namelijk een whopping 649 artikelen. Ik zal het even uitschrijven om de magnitude daarvan aan te geven: zeshonderdennegenenveertig stuks.

De MinsGame is bedacht door The Minimalists

In een Amerikaans onderzoek kwam naar voren dat de gemiddelde Amerikaan 30000 (link?) spullen bezit. Nou zijn wij geen Amerikanen. Ik neem aan dat je dit, omdat je een Nederlandstalige blog leest, ergens in de Lage Landen resideert. Dat neemt niet weg dat ook onze huizen aardig gevuld kunnen zijn. Met spullen die we gekregen hebben, maar niet onze smaak zijn. Spullen die van nut waren, maar nu vergane glorie of in onmin gevallen. Met spullen die we dubbel, tripel of kwartel (haha grapje) hebben. Hoeveel kaasschaven heb jij als ik vragen mag?

Goed, die challenge. Er deden een kleine 20 mensen mee. Verschillende leeftijden, verschillende achtergronden en verschillende gedachten over de hoeveelheid spullen die bij hen past. Iedere ochtend schreef ik een mini-blogje over een deelonderwerp, die men al dan niet mee kon nemen in de opruimronde van die dag.

Zelf deed ik ook mee. Hoewel huize SIStainable aardig aan kant is, leven er wel een stapel mensen in. En met mensen komen en nu eenmaal extra spullen het huis in.

Benieuwd hoe dat afliep? En misschien ook zin om een keer mee te doen met zo’n challenge?

Je kunt alvast je interesse aangeven door een berichtje hieronder te sturen. Je wordt dan via de mail op de hoogte gehouden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *