Home sweet home

Het lijkt zo’n simpele uitspraak he? Je huis is om in te leven, niet om spullen in op te bergen.

En laten we eerlijk zijn: je huis ís ook een beetje om spullen in op te bergen. Je hebt nu eenmaal koffiekopjes nodig, ook als je op dat moment niet aan het drinken bent. En de stofzuiger is echt niet 24/7 aan het stofzuigen – je zult deze tussentijds echt ergens moeten opbergen.

Dat gezegd hebbend, er zit wel een grens aan alles wat je in je huis kunt proppen. En een (ruim) stuk voor die prop-grens ligt een gezonde grens. Idealiter heb je in je huis namelijk vooral de ruimte om zélf te kunnen leven. De spullen die daarbij komen kijken moeten toevoegen aan je comfort. Niet andersom: dat jij om je spullen heen moet laveren omdat ze je ruimte opslokken.

Er staan op deze site aardig wat blogs over dit onderwerp. Scroll je even verder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
financiën
MISStainable

KLEDING – costs per wear

In een eerdere blog schreef ik over de Capsule Wardrobe. Een kledingkast die in de kern bestaat uit tijdloze kledingstukken en die je als basis gebruikt om je outfits mee samen te stellen. Vandaag iets meer over de financiële kant daarvan.

bewustwording
MISStainable

KLEDING – Capsule Wardrobe, de uitleg

De gemiddelde mens draagt slechts 20% van de kleding die in de kledingkast ligt. Een snelle rekenaar 😉 weet dan dat 80% van je kleding ongebruikt en dus alleen maar kastvulling is. Dat kan beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *