Hoe ik mijn Capsule Wardrobe opbouw

Allemaal leuk en aardig hoor, maar dat opbouwen van een Capsule Wardrobe klinkt als flink wat werk. Hoe doe je dat dan, naast je gezin en werk? Kijk, dat is nou een goede vraag!

Het klopt dat ik naast het schrijven van deze blogs ook een baan heb variërend van 25 tot 45 werkuren per week. En ik draai ook een nogal gemêleerd huishouden waar ik ook geacht word wat aandacht aan te besteden.

Allereerst zou ik zeggen: staar je niet blind op de Hoe Het Zou Moeten’s. Ik ben een jaar of tien geleden gestart met een eerste poging, en heb langzamerhand andere keuzes gemaakt. In aanschaf, in kleurenschema en in kledingstijl. Bovendien verander je als mens ook gewoon. Hoewel ik tamelijk basic kleding draag, zijn er ook gewoon trends die je al dan niet kunt volgen. Je doet er niks verkeerds aan als je je daardoor laat inspireren.

Over de tijd die je eraan kwijt bent: ik denk dat ik aardig wat tijd bespaard heb door júist een Capsule te hebben. Mijn kast is in een mum van tijd aan kant, alles past bij elkaar (dus geen gestress in de ochtend) en door de jaren heb ik ook aardig door hoe ons systeem van wassen draaien invloed heeft op de grootte van mijn capsule.

Mij scheelt het ook veel tijd, omdat ik niet naar de stad hoef te hobbelen voor een aantal nieuwe items. Vinted staat vol met prachtige artikelen. Ik schift op 1) merk, 2) maat en 3) kleur en er gaat een kledingwinkel vol met speciaal-voor-mij kleren voor me open. Omdat ik me vanwege de tweedehands staat vaak duurdere items of merken kan veroorloven, doe ik daar dus langer mee. Omdat ik er langer mee kan doen, weet ik ook dat ik daar in een volgende capsule op door kan bouwen. En omdat ik in de twee hoofdcapsules (Zomer en Winter) een split maak (Lente en Herfst als overgang), kan ik twee keer per jaar een kleine aanpassing doen en twee keer er speciaal voor gaan zitten.

Merken waar ik regelmatig op zoek zijn Filippa K., Samsoe Samsøe en Armed Angels. Hoewel twee van deze merken op het gebied van duurzaamheid een heel eind komen, ben ik toch voorstander van de tweedehands versie van kleding. Bijna alles bestaat al en ik denk dat je beter iets kan gebruiken dat niet opnieuw voor je gemaakt hoeft te worden.

Het mooie van duurzame merken is wel dat deze gemaakt worden voor de lange termijn. Dat betekent dat ze op bijvoorbeeld Vinted vaak in keurige conditie aangeboden worden.

Al met al bespaar ik er niet alleen tijd mee, maar geeft het mijn hoofd vooral rust. Geen ge-emmer over kleding (een enkele uitzondering daargelaten) en ik kan me in alle rust voorbereiden op een nieuw seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *