De krant
Nu was het precies op World Overshoot Day en daarom kwamen we ook daarover te spreken.
We hadden het over wegwerpbekertjes die bij ons in de kerkelijke gemeente toch soms uit de kast komen, over Fairphones, over de uitstoot van Schiphol – die sky high is (get it? Woordgrap), over kaas en vlees en over datacenters.
Ik las namelijk onlangs dat een krant uit Amerika de ‘punt’ achter het logo verwijderd had, omdat ze er een significant bedrag aan inkt mee konden besparen op jaarbasis. Een punt. Eén punt minder. Goed punt dus.
Het milieuvraagstuk is zo groot, dat we ons brein er niet fatsoenlijk omheen kunnen wikkelen. En de kans dat het je mismoedig maakt, is best groot. Daarom kan ik echt genieten van zulke berichten als die over de krant: een klein verschil is ook een verschil.
Daarna kwam de vraag naar boven, wat is nou beter voor het milieu: de krant digitaal lezen (datacenters, download, wifi, schermdragers opladen) of analoog (grondstoffen, kilometers die gemaakt worden om deze te drukken en te bezorgen, afvoer van oud papier)?
Wat denken jullie?
Misschien maar een ingezonden stuk naar de krant met het verzoek of ze dat eens willen uitzoeken…

Of kies voor
Deel dit bericht op:

pfas en de GEWONE BURGER
Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

PFAS en de gewone burger
Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont).