De krant

Mijn ouders waren laatst even op de koffie (met havermelk). Het gesprek liep zoals gebruikelijk zeer associatief en schoot langs allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Nu was het precies op World Overshoot Day en daarom kwamen we ook daarover te spreken.

We hadden het over wegwerpbekertjes die bij ons in de kerkelijke gemeente toch soms uit de kast komen, over Fairphones, over de uitstoot van Schiphol –  die sky high is (get it? Woordgrap), over kaas en vlees en over datacenters.

Ik las namelijk onlangs dat een krant uit Amerika de ‘punt’ achter het logo verwijderd had, omdat ze er een significant bedrag aan inkt mee konden besparen op jaarbasis. Een punt. Eén punt minder. Goed punt dus.

Het milieuvraagstuk is zo groot, dat we ons brein er niet fatsoenlijk omheen kunnen wikkelen. En de kans dat het je mismoedig maakt, is best groot. Daarom kan ik echt genieten van zulke berichten als die over de krant: een klein verschil is ook een verschil.

Daarna kwam de vraag naar boven, wat is nou beter voor het milieu: de krant digitaal lezen (datacenters, download, wifi, schermdragers opladen) of analoog (grondstoffen, kilometers die gemaakt worden om deze te drukken en te bezorgen, afvoer van oud papier)?

Wat denken jullie?

Misschien maar een ingezonden stuk naar de krant met het verzoek of ze dat eens willen uitzoeken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *