Caravanity

Klopt, dat is geen woord: caravanity. Maar het geeft wel goed aan dat ik een tikje trots ben op ons postzegelhuisje op wielen. En het is dan ook een oude beauty. Wellicht heb ik hier eerder over geschreven, maar ieder voorjaar begint het weer te kriebelen: ik wil ergens stil weg met mijn caravannetje. We zijn in het gelukkige bezit van een Adria 305 SL. Geen idee waar die SL voor staat, maar de 305 weet ik wel. Dat is de ganse lengte in centimeters van het ding. En met een breedte van 1m90 kan je uitrekenen dat we een whopping 5m80 m3 tot onze beschikking hebben.

Voor 4 tot 6 personen lijkt dat een beetje klein. En dat is het ook. Daarom zetten we er ook wat kleine slaaptentjes omheen. Samen met een luifel hebben we een prima onderkomen voor de vakantie.

Nu heb ik een gemengd huwelijk. Dat wil zeggen: mijnheer SIStainable is geen fan van platte matrasjes in tentjes, en ik ben niet zo’n fan van vakanties in hotels. Dus een caravan, hoe klein ook, is een mooi compromis.

Vanwege pleegzorg konden we lang niet naar het buitenland. (Lang verhaal, maar het is wat het is.) Toch heb ik dat nooit zo’n probleem gevonden, want Nederland beschikt over prachtige gebieden. Bos, zee, heide, heuvelachtige weilanden: je kunt aan van alles je hart ophalen.

We hebben zelf sinds een paar jaar over een auto. Een Volkswagen Up. Die trekt nog geen pakje boter, dus voor de gelegenheid huren we vaak een auto of busje met trekhaak. De caravan ziet er achter zo’n busje helemaal klein uit.

Toch is het een fijne hub om te hebben. Op regenachtige dagen kunnen we met z’n allen droog Netflix-en-chillen en op alle andere dagen is het een prima plek om vanuit daar de omgeving te verkennen.

Binnenkort deel ik er wat meer over. Maar in de tussentijd ben ik wel benieuwd naar jullie vakantie-gear?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *