Capsule Wardrobe – terugblik winter, part 2

Dit is het vervolg op de vorige blog, dus lees die even terug als je niet ergens halverwege in wilt vallen. Naast de winterkleding van de vorige blog, heb ik natuurlijk ook nog wat basisitems. Hieronder kort een opsomming per systeem.

ONDERGOED

Sinds jaar en dag koop ik alleen zwarte lingerie. Dat is vooral een gemaksding, want als ik tegen een goede bh aan loop wil ik niet verplicht de dure bijpassende broekjes moeten kopen. Wel houd ik van een soortgelijke look en match ik dus niet zomaar twee kleuren.

Verbeterpunt: met lingerie ben ik nog niet zo ver dat ik merken met een lage voetafdruk koop. Ook zitten er in de meeste items waarschijnlijk nog microplastics.

 ONDERGOED, deel 2

Ik heb een gloeiende hekel aan dat kleine randje bloot onderaan je rug. Dus sinds jaar en dag draag ik hemdjes onder mijn blouse, shirt of trui. Dat waren voorheen simpele dingen van de Hema, maar ik heb het idee dat de kwaliteit daar van achteruit is gegaan de laatste tijd.

Daarom heb ik vorig jaar geïnvesteerd in deze mooie exemplaren.

Ik denk dat ik voor volgend jaar ook een longsleeve met v-hals van dit merk aan ga schaffen. Heerlijk als extra laagje voor de koudere dagen.

BEENMODE

Beenmode blijf ik een mooie overkoepelende term vinden. Kort gezegd gaat dit om sokken en maillots/panties.

Sokken hoeven van mij niet bij elkaar te passen. Als er wat stuk is, vervang ik ze met een sok van een ander half overleden paar. Al mijn sokken zijn zwart/wit en dus te mixen en te matchen.

Sinds twee jaar heb ik panties van Swedish Stockings. Die bevallen me heel goed, maar ik leen ze vanwege de prijs niet meer uit aan de kinderen. Die krijgen toch nog een simpele variant van de Hema, als ze er eentje nodig hebben.

Bij de sokken nog ruimte voor verdieping in de materie. Maar nieuwe kopen die beter zijn voor het milieu hoeft van mij niet, zolang de oude niet stuk zijn.

 De kleuren die ik afgelopen winter droeg zijn vooral bruin- en groentinten. Grijs staat me niet zo goed en fellere kleuren vind ik nogal schreeuwerig staan bij mij. Zwart draag ik wel, maar ik zorg er meestal voor dat dat niet te dicht bij mijn gezicht zit. Draag ik een zwarte blouse, dan ‘moet’ ik zeker een likje verf op de wangen plempen. Anders zie ik eruit alsof ik drie dagen niet geslapen heb.

 In de zomer verander ik mijn kleurenpalet vaak iets. Meestal voeg ik een rood toe aan de capsule, omdat dat past bij bruinere armen en benen en er meteen een vrolijke noot in mijn kledingkast te vinden is.

Komende capsule zal daar wel wat van terug te vinden zijn denk ik zo. Je leest dat in een latere blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *