Capsule wardrobe – terugblik winter, part 1

Nu de zon zich steeds meer laat zien, probeer ik langzamerhand te wennen aan het idee van een ‘nieuwe’ capsule: die van de lente. In mijn geval betekent dat vooral dat er een paar truien de kast in gaan en vervangen worden door een paar shirts/bloesjes met lange mouw. Om weloverwogen keuzes te maken, blik ik eerst terug op de capsule van de afgelopen maanden. Daarom een korte opsomming.

Afgelopen winter ben ik gestart met de volgende items:

 • spijkerbroek Levi’s Mile High zwart (Vinted)
 • spijkerbroek Levi’s Mile High blauw (Vinted)
 • zwarte flare broek ribstof (ik denk dat ik die gekocht heb bij Costes?)
 • wollen écru trui van Samsøe Samsøe (Vinted)
 • wollen lichtbruine trui van Samsøe Samsøe (Vinted)
 • groene oversized trui, merkloos, nu te ver afgedragen om nog een ronde mee te kunnen
 • geweldig leuke opengebreide goudkleurige trui. Leg ik vaak bij mijn capsule, maar de vorm staat me niet en ik draag ‘m dus nooit
 • zwarte en écru blouse (Villa, uit de classic collectie van 2017)
 • gezellige bloemenblouse van Mango (online tijdens eerste lockdown, dus 2020)
 • gezellige bloemenjurk van Mango (dezelfde print en aankoopdatum als hierboven)
 • zwarte en groene bohemian-achtige jurk (online bij jurkjes.nl)
 • zwart, bruin en groen lang vest (online bij jurkjes.nl)
 • blazer groen (Fillipa K., Vinted)

Inmiddels is één van de lichte wollen truien geconfisqueerd door een pleegdochter. De kleur stond haar aanmerkelijk beter. Ik heb als vervanging een mooie bruin exemplaar van Vinted geplukt.

Ook scheurde ik uit de blauwe spijkerbroek, maar gelukkig vond ik eenzelfde model en kon ik die makkelijk vervangen.

Ik liep ook nog tegen een leuke blouse aan met een patroontje. Omdat ik verder vrij egale kleding heb, is dat als afwisseling wel handig. Die hangt dus sinds vorige week in mijn kast.

Naast bovenstaande artikelen heb ik natuurlijk ook schoenen. Sowieso zwarte en groene Converse (beiden nieuw gevonden via Vinted & Marktplaats. Inmiddels zeer afgetrapt. Zoals het hoort). Twee paar Dr. Martens: Classic Vegan (via Vinted) en gevoerde bruine voor de koude (wandel)dagen. En daarnaast Shabbies in bruin ‘voor de net’ en van hetzelfde merk ook zwarte hakken.

De veelzijdige en zeer warme Patagonia winterjas (online, uitlopende kleur dus met korting) is voor de echt koude dagen. Verder draag ik vooral de bruine en zwarte wollen jassen (beiden van Fillipa K. en via Vinted).

Conclusie 1: qua aantal items kwam ik hier heel goed mee uit. Wel wordt het krap als ik uit een broek scheur, want dan moet ik ‘verplicht’ een week jurken dragen tot ik een nieuw exemplaar heb gevonden.

Conclusie 2: hoewel ik dit al een aantal jaren doe, maak ik bij sommige items toch de ‘fout’ om ze erbij te leggen voor de mooi. Dat goudkleurige truitje draag ik dus echt niet en heeft de hele tijd mooi liggen te zijn op mijn kastplank. Ook wat waard, die aanblik, maar wellicht dat iemand anders er meer bij gebaat is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *