Capsule wardrobe – terugblik winter, part 1

Nu de zon zich steeds meer laat zien, probeer ik langzamerhand te wennen aan het idee van een ‘nieuwe’ capsule: die van de lente. In mijn geval betekent dat vooral dat er een paar truien de kast in gaan en vervangen worden door een paar shirts/bloesjes met lange mouw. Om weloverwogen keuzes te maken, blik ik eerst terug op de capsule van de afgelopen maanden. Daarom een korte opsomming.

Afgelopen winter ben ik gestart met de volgende items:

 • spijkerbroek Levi’s Mile High zwart (Vinted)
 • spijkerbroek Levi’s Mile High blauw (Vinted)
 • zwarte flare broek ribstof (ik denk dat ik die gekocht heb bij Costes?)
 • wollen écru trui van Samsøe Samsøe (Vinted)
 • wollen lichtbruine trui van Samsøe Samsøe (Vinted)
 • groene oversized trui, merkloos, nu te ver afgedragen om nog een ronde mee te kunnen
 • geweldig leuke opengebreide goudkleurige trui. Leg ik vaak bij mijn capsule, maar de vorm staat me niet en ik draag ‘m dus nooit
 • zwarte en écru blouse (Villa, uit de classic collectie van 2017)
 • gezellige bloemenblouse van Mango (online tijdens eerste lockdown, dus 2020)
 • gezellige bloemenjurk van Mango (dezelfde print en aankoopdatum als hierboven)
 • zwarte en groene bohemian-achtige jurk (online bij jurkjes.nl)
 • zwart, bruin en groen lang vest (online bij jurkjes.nl)
 • blazer groen (Fillipa K., Vinted)

Inmiddels is één van de lichte wollen truien geconfisqueerd door een pleegdochter. De kleur stond haar aanmerkelijk beter. Ik heb als vervanging een mooie bruin exemplaar van Vinted geplukt.

Ook scheurde ik uit de blauwe spijkerbroek, maar gelukkig vond ik eenzelfde model en kon ik die makkelijk vervangen.

Ik liep ook nog tegen een leuke blouse aan met een patroontje. Omdat ik verder vrij egale kleding heb, is dat als afwisseling wel handig. Die hangt dus sinds vorige week in mijn kast.

Naast bovenstaande artikelen heb ik natuurlijk ook schoenen. Sowieso zwarte en groene Converse (beiden nieuw gevonden via Vinted & Marktplaats. Inmiddels zeer afgetrapt. Zoals het hoort). Twee paar Dr. Martens: Classic Vegan (via Vinted) en gevoerde bruine voor de koude (wandel)dagen. En daarnaast Shabbies in bruin ‘voor de net’ en van hetzelfde merk ook zwarte hakken.

De veelzijdige en zeer warme Patagonia winterjas (online, uitlopende kleur dus met korting) is voor de echt koude dagen. Verder draag ik vooral de bruine en zwarte wollen jassen (beiden van Fillipa K. en via Vinted).

Conclusie 1: qua aantal items kwam ik hier heel goed mee uit. Wel wordt het krap als ik uit een broek scheur, want dan moet ik ‘verplicht’ een week jurken dragen tot ik een nieuw exemplaar heb gevonden.

Conclusie 2: hoewel ik dit al een aantal jaren doe, maak ik bij sommige items toch de ‘fout’ om ze erbij te leggen voor de mooi. Dat goudkleurige truitje draag ik dus echt niet en heeft de hele tijd mooi liggen te zijn op mijn kastplank. Ook wat waard, die aanblik, maar wellicht dat iemand anders er meer bij gebaat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *