Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

Die van mij begon ongeveer een jaar geleden wat te sputteren. Laadde niet geweldig meer op, viel daarom halverwege de poetsbeurt uit. Na enig zoekwerk zag ik dat je de batterij kunt vervangen als je een model hebt dat daarna nog waterdicht is.

Uiteraard zegt de website van de tandenborstelfabrikant dat dat geen goed idee is, maar ik ben wel zo vrij om te denken dat dit wellicht eerder een economisch gedreven advies is.

Toch zag ik het niet zitten om in de weer te gaan met priegelen en solderen en dergelijke. Dus ik modderde nog een jaar door, totdat de tandenborstels van de SIStainble-kids ook begonnen te morren onder hun (uiteraard braaf) driedaags gebruik. Serieus: wie kent er pubers die alle poets-tips van de tandarts en orthodontist netjes opvolgen?!?

En toen kreeg ik een brainwave – en ik schaam me er lichtelijk voor dat ik dat nooit eerder bedacht had. In huize SIStainable hoeven er helemaal niet zoveel elektrisch oplaadbare tandenborstels te zijn als dat er mensen zijn! Als iedereen een eigen opzetborsteltje heeft, is dat goed genoeg.

Nondeju. Nooit over nagedacht.

Dus wij gaan binnenkort over op een enkelvoudige elektrische tandenborstelbasis en iedereen krijgt gewoon z’n eigen kleur opzetborstel. En die nieuwe tandenborstel komt ook nog eens uit de 50% korting van een niet nader te noemen supermarkt. Want ik nam een fijne aanloop om hierin een goede keuze te maken (zie deze blog).

O ja. Ken je die meme van ‘I was today years old when I…’? Nou, dat had ik dus hierbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *