Vriendjes met de Groenteboer

Als stadse tante beschik ik in mijn buurt niet over een stapel agrariërs en/of kwekerijen waar je voor een appel en een ei* je verse groente kunt halen. Gelukkig zorgt de handelsgeest van ons kikkerlandje ervoor dat er in iedere stad een prima markt te vinden is, waar je je hart op kan halen aan alles wat er beschikbaar is.

*Dat is tegenwoordig niet meer een goede uitdrukking om iets als ‘goedkoop’ aan te merken trouwens.

Gewapend met een assortiment aan tasjes, zakjes en bakjes kan je mij dan ook regelmatig vinden op de Dordtse Markt in de binnenstad. Afhankelijk van de kraam waar je aan staat, krijg je veel voor weinig, of minder voor goed.

‘Veel voor weinig’ spreekt denk ik voor zich. Je kunt bijvoorbeeld appels vinden voor een prijs waar je ze niet voor kunt laten liggen. Wel moet je ze dan snel opeten of anderszins verwerken, want ze komen met wat plekjes en deukjes.

Of verse kruiden, maar wel al ietwat verlept. Thuis opfrissen in een kom koud water en de slechte takken er meteen uitvissen dus.

De ‘duurdere’ artikelen zijn van goede kwaliteit en langer houdbaar. Gebruik ik vooral voor verse producten die die week op het menu staan.

Maar het leukste van de markt vind ik het laatste uur. Als ik tijd heb, loop of fiets ik op zaterdag aan het einde van de middag even langs: er zijn op kort houdbare producten mooie deals te scoren zonder dat je moet gaan onderhandelen aan de kraam (aan onderhandelen heb ik echt een hekel: gun de ander ook een inkomen joh).

Ook ben ik vriendjes met één van de groenteboeren. Zakelijke vriendjes in ieder geval. Als hij iets over heeft waar hij vanaf moet, krijg ik een appje. Dan kijk ik wat ik kwijt kan en ben ik ineens 30 kilo tomaten rijker.

Lees ook even de volgende blogs, waarin ik een paar opties geef hoe je een grotere hoeveelheid groente of fruit kwijt kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *