SHOUT OUT – Moeders Minimalisme

We trappen de eerste blog na de vakantie af met een shout out!

Kennen jullie de Community ‘Moeders Minimalisme’ al? Een ontzettend inspirerend platform met inmiddels een schat aan onderwerpen.

Dieuwke schrijft: “Ik zocht rust in mijn hoofd en daarmee ook rust om me heen.

Toen ik ging googelen op ‘minder spullen’, ging er een wereld voor me open. De wereld van ‘het minimalisme’. Ik las over een man die slechts 100 spullen had. Toen ik diezelfde avond mijn dochter op haar kamertje borstvoeding gaf ging ik tellen. Ik telde de spulletjes op het plankje, op de commode, in haar kast. En ik schatte zo, dat het meisje, dat nog maar net op aarde was, al veel meer dan 100 spulletjes op haar kamertje had staan. Waarom? Wat moest een kleine baby met al die spullen?

De volgende dag nog pakte ik een grote doos en ging met die doos door alle kamers in huis. Ik vulde de doos totdat deze vol zat. De jaren die daarop volgden ben ik doorgegaan met minimaliseren. Dozen en dozen en dozen én dozen vol spullen heb ik weggegeven aan vrienden, familie, de kringloop en andere goede doelen.

En nee, mijn huis is nu niet leeg. Mijn huis is gevuld. Gevuld met spullen die we ook écht gebruiken, gevuld met spullen waar we écht van houden, gevuld met aandacht, gevuld met liefde en gevuld met rust en ruimte.”

Eén van de dingen die ze daarom heeft ontwikkeld is het MM-huishoudsysteem, een manier om de huishoudelijke taken overzichtelijk in te plannen.

Ook schrijft ze over minimaliseren van spullen (check haar E-books!), deelt ze haar tips over de Capsule Wardrobe en neemt ze regelmatig een zijpaadje om een bepaald onderwerp eens uit te diepen.

Word jij er ook zo door geïnspireerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *