Ode op sokken

Een ode op dingen waar het leven te kort voor is. Geschreven vanuit minimalistisch oogpunt met oog voor maximaal genieten.

Het leven is te kort voor het bij elkaar zoeken van sokken. Zeker als je een groot huishouden hebt. Zeker als je geen fan bent van de was doen.

Het leven is te kort voor snelle koffie. Zeker als je haast hebt. Zeker als de rest van de dag volgepropt zit met afspraken, huishoudelijke klusjes, boodschappen, het wassen van de tenues van de plaatselijke voetbalbende en er ook nog iets op tafel gezet moet worden.

Het leven is te kort voor stapeltjes rommel op tafel. Zeker als je rust nodig hebt. Zeker als het toch al chaos in je hoofd is.

Het leven is te kort voor lelijke kleren. Zeker als je lijf veranderd is na de zwangerschap. Zeker als je je maar blijft afmeten aan alle andere moeders op het schoolplein.

Het leven is te kort voor magnetronmaaltijden. Zeker als je met aandacht wil leven. Zeker als je lijf je lief is.

Het leven is te kort om te klakkeloos alles kopiëren van insta. Zeker als je het goede voorbeeld wilt geven aan je kinderen. Zeker als je zelf wilt leven.

 

Dus:

 

Geef iedereen in je huis een wasnetje waarin alle vuile sokken gaan. Wassen, drogen, retourneren. Als ze matching sokken belangrijk vinden, mogen ze zelf vouwen. Wedden dat een mismatch ineens de nieuwe trend is?

Gun jezelf goede koffie. Zet deze met aandacht. Drink het zittend, ontspan. Zonder afleiding van een scherm en met een rustige ademhaling.

Ga in de ochtend in 15 minuten het hele huis door. Geef spullen een vaste plek, en zoek voor zwervende rommel een oplossing. Doe de laatste categorie desnoods in een wasmand en ruim die eens per week leeg.

Draag kleding waar je trots rechtop van gaat lopen. Verzorg jezelf. Op dagen dat je behoefte hebt aan nabijheid: draag een zachte trui, of warme sloffen.

Kook met liefde voor jezelf en voor anderen. Denk na over wat je in je lijf stopt: alles heeft een uitwerking. Dan kan je maar beter investeren in het beste en dat mag best tijd kosten.

Denk na over wat JIJ wilt. Wat JIJ nodig hebt om tot je recht te komen. De achterkant van insta is net zo onzeker, je hoeft niemand te bewijzen dat je bij kunt blijven. Laat het los en omarm je eigen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *