K.I.S.

D.I.Y. kennen we allemaal: Do It Yourself, oftwel: doe het zelf. Menig kluswinkel schermt met deze term om iedereen (toevallig met hulp van alle gereedschappen die toevalligerwijs in die winkel te koop zijn) aan het klussen te krijgen. K.I.S. daarentegen is nog niet zo bekend. Jammer hoor, want daar kunnen we allemaal wel wat meer van gebruiken.

KIS is in deze maatschappij de tegenhanger van het klakkeloos naar binnen schuiven van nieuwe artikelen. KIS is in deze maatschappij de tegenhanger van altijd maar het beste moeten hebben. KIS is in deze maatschappij het gezonde verstand tegenover de massareclame die je vanuit de media over je uitgestrooid krijgt.

KEEP IT SIMPLE

That’s it. Houd het simpel.

Je hoeft geen grote lade vol met allerlei fineliners, potloden, markeerstiften, krijtjes, balpennen en lege doppen te bewaren. Je hoeft geen zeventien verschillende soorten koffie in huis te hebben voor het geval dat er iemand die op visite komt. Je hoeft geen complete set aan keukenmessen te hebben als je toch altijd terug grijpt naar dat oude schilmesje dat je van oma hebt gekregen.

KEEP IT SIMPLE

Schrijf je veel? Bewaar dan je lievelingspen bij je schrijfblok en leg drie pennen op een vaste plek waar iedereen ze kan vinden. Schrijf je weinig? Houd het dan bij die drie pennen. Drink je koffie? Kies je favoriete zetmethode, bijpassende koffieblend en je lievelingskopje om uit te drinken. Ben je niet zo’n thuiskoker? Kies een broodmes, een chefs knive (dat is een mes waar je alle kanten mee uit kunt) en een klein mesje voor het schillen van de appel. Al kan je appels ook prima eten met schil (nog simpeler en bij bio-appels pik je dan zelfs extra vezels en flavonoïden mee).

Mij hielp het enorm om op deze manier terug te gaan naar de essentie. Niet alleen konden er veel overbodige dingen de deur uit en gaf dat letterlijk ruimte, maar het gaf me vooral veel rust. Wil ik schrijven? Ik schrijf altijd met mijn lievelings, want ik heb er maar één. Zet ik koffie? Dat doe ik met aandacht, omdat het met mijn zetmethode tijd kost. Koken? Ik heb geen display met onaangetaste showmessen, maar geniet van ieder mes dat ik gebruik.

Oh, en had ik al gezegd: keep it simple?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *