K.I.S.

D.I.Y. kennen we allemaal: Do It Yourself, oftwel: doe het zelf. Menig kluswinkel schermt met deze term om iedereen (toevallig met hulp van alle gereedschappen die toevalligerwijs in die winkel te koop zijn) aan het klussen te krijgen. K.I.S. daarentegen is nog niet zo bekend. Jammer hoor, want daar kunnen we allemaal wel wat meer van gebruiken.

KIS is in deze maatschappij de tegenhanger van het klakkeloos naar binnen schuiven van nieuwe artikelen. KIS is in deze maatschappij de tegenhanger van altijd maar het beste moeten hebben. KIS is in deze maatschappij het gezonde verstand tegenover de massareclame die je vanuit de media over je uitgestrooid krijgt.

KEEP IT SIMPLE

That’s it. Houd het simpel.

Je hoeft geen grote lade vol met allerlei fineliners, potloden, markeerstiften, krijtjes, balpennen en lege doppen te bewaren. Je hoeft geen zeventien verschillende soorten koffie in huis te hebben voor het geval dat er iemand die op visite komt. Je hoeft geen complete set aan keukenmessen te hebben als je toch altijd terug grijpt naar dat oude schilmesje dat je van oma hebt gekregen.

KEEP IT SIMPLE

Schrijf je veel? Bewaar dan je lievelingspen bij je schrijfblok en leg drie pennen op een vaste plek waar iedereen ze kan vinden. Schrijf je weinig? Houd het dan bij die drie pennen. Drink je koffie? Kies je favoriete zetmethode, bijpassende koffieblend en je lievelingskopje om uit te drinken. Ben je niet zo’n thuiskoker? Kies een broodmes, een chefs knive (dat is een mes waar je alle kanten mee uit kunt) en een klein mesje voor het schillen van de appel. Al kan je appels ook prima eten met schil (nog simpeler en bij bio-appels pik je dan zelfs extra vezels en flavonoïden mee).

Mij hielp het enorm om op deze manier terug te gaan naar de essentie. Niet alleen konden er veel overbodige dingen de deur uit en gaf dat letterlijk ruimte, maar het gaf me vooral veel rust. Wil ik schrijven? Ik schrijf altijd met mijn lievelings, want ik heb er maar één. Zet ik koffie? Dat doe ik met aandacht, omdat het met mijn zetmethode tijd kost. Koken? Ik heb geen display met onaangetaste showmessen, maar geniet van ieder mes dat ik gebruik.

Oh, en had ik al gezegd: keep it simple?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *