Inkooplijst, deel 2

Ik kon ‘m niet zo laten hangen natuurlijk, die ietwat treurige noot van de blog die ik laatst schreef over de duurder geworden boodschappen. Ja dit is vervelend. Maar als je het idee hebt dat je er niks aan kunt veranderen/doen, dan kan je dat moedeloos maken.

En geloof me, dat snap ik. Hoewel huize SIStainable het goed heeft, is het hier geen vetpot. Met twee kinderen die hun studie doen in de tijd waarin er geen studiefinanciering beschikbaar is, er nauwelijks een gaatje op de woningmarkt is om ze een plekje te geven, een groot huis om mensen in op te vangen (maar dat ook het nodige aan investeringen vergt) zitten we echt niet aan de kant waar het geld tegen de plinten klotst.

Maar ik tik dit op een werkende laptop en zit niet in de kou (eerder in de hitte). We kunnen vanavond gezond eten met z’n allen en er is altijd plek voor gasten aan tafel.

Ik heb de keuze. Maak ik me druk om de duurdere boodschappen? Word ik boos op de oneerlijke verdeling van de rijkdom?( Zie voorgaande blog.) Antwoorden zijn trouwens: ja en ja.

Maar als het daarbij blijft kan ik me net zo goed meteen aansluiten bij de Boze Boomer Beweging. Met z’n allen mopperen over dat het vroeger beter was, dat ons geld bij graaiers terecht komt en dat we dat allemaal maar lijdzaam moeten ondergaan.

En daar pas ik voor. Al heb ik het door het hierboven te noemen toch even aangestipt. 😉

Waarom? Omdat ik bij wil dragen aan een goede wereld. En met navelstaarderij kom je daar niet. Als ik kip te duur vind, wil ik nadenken of ik het wel nodig heb. Of het minder zou kunnen. Welke alternatieven er zijn. Ik wil de dingen die buiten mijn invloedssfeer liggen, gebruiken om mezelf te scherpen.

Dat betekent in de praktijk dat ik dus eerst een blog tik over het stomme deel en me een dag goed kak voel over de maatschappij die we hier met elkaar creëren. En dat ik me een dag of wat later bewust focus op keuzes die ik anders wellicht niet zou maken.

Wat dat betreft is dit een mooie aanleiding om te minimaliseren in de boodschappenlijst. Neem ik meteen de onderdelen ‘afval’, ‘duurzaamheid’ en ‘voetafdruk’ even mee in dat excel-bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *