Green Seat

Dit is definately een non-spon, maar wel een aanrader. Weet niet meer via wie of wat ik dit tegenkwam, maar kennen jullie GreenSeat al? Zo niet, lees dan even verder. Want op hun site kun je heel makkelijk berekenen wat je vervoer kost qua CO2-uitstoot.

Zoals ik wel vaker zeg: alles begint met inzicht, en voor inzicht heb je informatie nodig.

De site van GreenSeat werkt als volgt:

Je voert het vervoersmiddel van je keuze in en het aantal kilometers of de start- en eindbestemming van je reis en eventueel wat extra gegevens. Bij auto’s kan je bijvoorbeeld nog aangeven op welke brandstof deze rijdt om de berekening nog wat accurater te maken.

De rekensom wordt op de site voor je gedaan en je ziet meteen hoe hoog je CO2 voetafdruk onder de aangegeven omstandigheden is.

Daarbij kun je het laten. Of je kunt op die manier makkelijk bekijken wat de trein doet ten opzichte van een auto. Of een bus ten opzichte van het vliegtuig en dat meenemen in je overwegingen als je een reis boekt.

Het mooie van de site is dat ze niet zeggen dat je nergens meer naartoe mag. Dat werkt bij mij nooit zo goed. Bovendien vind ik woorden als ‘vliegschaamte’ gevaarlijk, want daarmee wordt het gesprek over dit onderwerp vermeden. Schaamte gaat namelijk ondergronds en wordt daarmee een non-topic.

GreenSeat verschaft informatie, dat hebben we allemaal nodig als het gaat om inzicht krijgen in zoiets ongrijpbaars als ‘uitstoot’ en ‘ecologische voetafdruk’.

Daarnaast biedt GreenSeat ook de optie om je uitstoot te compenseren. Dat doen ze door middel van het opzetten van duurzame energie voor gezinnen in ontwikkelingslanden. Zoals jullie wel weten, heeft duurzame energie een veel gebalanceerde voetafdruk dan de uitstoot door fossiele brandstoffen. Daarnaast geef je gezinnen die het echt kunnen gebruiken de mogelijkheid om hun leven te verbeteren.

Zelf vind ik dit een mooie manier om niet alleen inzicht te krijgen, maar ook de mogelijkheid te hebben om de werkelijke kosten van onze keuzes op deze manier te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *