Dit moet je weten over clickbait

Dit moet je weten over clickbait. Drie redenen om SIStainable te volgen! Experts zijn het er over eens: dit moet je weten! Je zal nooit geloven wat …

Schrijven vind ik leuk. Het haalt me even uit mijn doorstroombrein en dwingt me om een rode draad uit te werken. Enige focus in mijn brein en leven kan nooit kwaad. 😉

Vaak schrijf ik over dingen die me interesseren en bezig houden op dit moment. Daar zit een vorm van authenticiteit in waarvan ik uiteraard ook hoop dat dat resoneert bij de lezer. Schrijven is toch een stukje van jezelf blootleggen en dat maakt kwetsbaar.

Soms ligt er een hang naar meer lezers, groter publiek, meer reacties op de loer. Merk ik bij mezelf en dat mag best.

Ik mag namelijk graag denken dat ik schrijf over een thema dat meer mensen bezighoudt: duurzaamheid. Iedereen koopt spullen, genereerd afval, maakt keuzes, staat hopelijk straks weer in een stemhokje een vakje rood te kleuren. Daarin kunnen we elkaar herkennen, voorleven en soms zelfs uitdagen.

Wat ik wel belangrijk vind is dat mijn stem wel de mijne blijft. Dus hoewel ik wel eens speel met de gedachte om reels te gaan maken (die verhogen je online zichtbaarheid nogal), of om de blogs te beginnen met clickbait-achtige titels (sorry voor die hierboven), blijf ik mezelf liever trouw.

De boodschap is belangrijk genoeg om gevonden te worden door mensen die hiermee bezig zijn. En ik hoop ook dat mijn lezers in hun eigen leven keuzes maken die door anderen weer gezien worden.

Ik wil geen clickbait-blogger worden. Geen lokkertjes maken die vervolgens inhoudsloos blijken te zijn. Geen nutteloze vulling voor een leeg moment.

Ik wil dat de rustige middenmoot van de wereld, die tussen de bedrijven door op de bank schuift met een kopje koffie, zonder schreeuwerige titels een blog kunnen lezen over dingen die je bezig kunnen houden.

Mocht je nog tips hebben over onderwerpen die je bezighouden, dan hoor ik dat graag. Met of zonder uitroeptekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *