Capsule Wardrobe – stijl, kleur en vorm

Val je halverwege binnen? Check dan even de voorgaande blogs of klik op de tag van ‘Capsule Wardrobe’ voor een overzicht van alle blogs over dit onderwerp.

Daar zit je dan, met je mooie overzicht. Op de blog. Van een ander. En nog steeds heb je niks uit je kast gehaald, maar ben je dit zuiver theoretisch aan het aanvliegen.

Bof jij even, want dit is het moment waarop je zit te wachten – je mag je kleding uit de kast halen! Ik adviseer om alles meteen op drie stapels te leggen.

Op STAPEL 1 leg je alle kleding waar je direct gelukkig van wordt. Grote kans dat die net uit de was zijn, omdat je die het meeste draagt en daarom voorin je kast liggen.

Op STAPEL 2 leg je alle kleding waarover je twijfelt. Het is een leuk item, maar je draagt het eigenlijk niet en je weet niet precies waarom niet.

Op STAPEL 3 leg je alle kleding waarvan je meteen voelt: nope nope nope. Kapot. Te oud. Verkeerde maat (ja, ook de dingen waarvan je hoopt dat je daar nog een keer in past). Kleur staat me niet. Vorm is verkeerd.

Leg stapel 2 en 3 apart. Je gooit hier niks van weg, maar legt ze per stapel in een hoek uit het zicht.

Nu ligt stapel 1 naar je te stralen. Je lievelingsbroek. De jurk waarover je altijd complimenten krijgt. Dat bloesje dat zo lekker om je heen valt en waar je je prettig in voelt.

Spreid die kleren maar eens uit. Doe een stap naar achteren en bekijk de kleding van een afstand. Zie je er een patroon in? Zitten er bijvoorbeeld veel blauwtinten in, schittert het rood je tegemoet of voel je je juist senang bij donkere tinten? Deze kleuren zeggen iets over je voorkeuren.

Ook fijn om mee te nemen in deze gedachtegang: welke stijl draag ik eigenlijk het liefst? Liggen er vooral bloemetjespatroontjes met friemeltjes? Ben je van de leren jacks met stoere boots? Sportief type met vooral praktische kleding?

En daarnaast kan je nog meenemen welke vorm kleding je graag draagt. Als je een buikje hebt, kan het prettig zijn om daar een ruimer vallende tuniek over te dragen. Als je je onzeker voelt over je grote borsten, passen tops met een v-hals wellicht beter bij je dan turtle necks. Heb je een stevig achterwerk? Welnu: sinds de Kardashians mogen we daar gewoon trots op zijn natuurlijk.

In de volgende blog lees je hoe je met items in je kledingkast een eerste aanzet tot capsule kunt maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *