Capsule Wardrobe – de Challenge

Dit komt vast niet als een verrassing: ik ben fan van de Capsule Wardrobe. Bij dezen wil ik jullie dan ook allemaal uitnodigen om je eigen kledingkast eens onder de loep te nemen.

(Klik terug naar deze blog voor een simpele uiteenzetting van het concept. En scroll als je nieuwsgierig bent naar de evaluatie van mijn wintercapsule twee blogjes terug.)

Wat gaat dit NIET worden?

Dit gaat GEEN drama worden, waarbij je kleding nietsontziend in de kledingcontainer mikt en vervolgens met veel te weinig en ook nog eens niet bij elkaar passende items over blijft.

Dit gaat GEEN bakken vol met geld kosten en een groot gedeelte van je tijd in beslag nemen, omdat je naar de kledingwinkels moet vliegen om daar schappen leeg te trekken om de lege kastplanken weer snel af te laden met versgekochte meuk.

Dit gaat GEEN stress geven omdat je eigenlijk een andere maat had willen hebben. Want vetrolletjes, kinderen gehad, stress-eten, eigenlijk moet ik mijn hele leven op orde hebben voordat ik mezelf in iets mag kleden dat bij mijn stijl past: daar zijn we niet van.

Wat gaat dit WEL worden?

Een mooie start om jezelf eraan te herinneren dat je er mag zijn. Dat je het waard bent om in te investeren.

Een rustige tijdsinvestering. Rome is niet in één dag gebouwd, Capsule Wardrobes zijn dat ook niet. Plan de komende twee jaar vier keer per jaar een middag in om je kledingkast te bekijken en gebruik de weken erna op je eigen tijd wat je eraan zou willen veranderen.

Een update passend bij je eigen portemonnee.

  • Geld genoeg? Mooi. Investeer dat dan ook in merken die geen gebruik maken van kinderarbeid, wel respect hebben voor milieu en de voetafdruk van hun items inzichtelijk maken. Verkoop de kleding die je niet meer nodig hebt, of doneer het aan de kledingbank
  • Geen vetpot, maar je redt het wel? Kies bewust: koop liever tweedehands van een goed merk dan iets nieuws van een kledingketen die questionable is. Verkoop de kleding die je niet meer kunt gebruiken of doneer het
  • Zo krap dat je geen ruimte hebt om jezelf te trakteren op kleren? Wees je dan extra bewust van je wensen en ga met die duidelijke wensenlijst naar de kringloop, kledingbank of goede doelen winkel. Ook kun je meedoen aan een zgn kettingkledingruil: je rouleert onderling een zak met kleding, haalt eruit wat je nodig hebt en vult deze weer aan met de items die je zelf niet meer kan gebruiken.

 

De komende dagen geef ik je daarom mijn tips en tricks om je kledingkast eens fijn onder handen te nemen. Lees alles lekker door, haal eruit wat erin zit (letterlijk en figuurlijk) en zet de eerste stappen om jezelf te verwennen met een passende garderobe.

Doe je mee? Reageer in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *