Bulkverwerking 1 – weggeven
Hieronder een aantal opties om optimaal gebruik te maken van je inkopen.
WEGGEVEN
Klinkt een beetje vreemd misschien: spullen weggeven waar je net voor betaald hebt. Toch doe ik dat regelmatig.
In de familie-app laat ik weten dat ik een stapel tomaten heb, als ze wat willen kunnen ze het komen ophalen. De visite krijgt een zakje kersen mee. Bij onze leuke buren gooi ik frambozen over de spreekwoordelijke schutting.
Daar verwacht ik niks voor terug. Niet omdat ik zo geweldig ben (ben ik natuurlijk wel 😉 ), maar omdat het fijn is om te kunnen delen van rijkdom. Ik word er zelf minstens net zo blij van als de ontvangers.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat er van al die producten waar een hele keten van werk aan heeft gezeten (van kweker, via landbouwer, afslag, alle vormen van vervoer en uiteindelijke verkoper) zo min mogelijk verloren gaat.
Ook als ik geen tijd heb om producten in te maken / wecken / drogen, of de ruimte in de vriezer is beperkt, is dit een prachtige manier om groente of fruit toch hun levensloop te laten voltooien. Klinkt wellicht zweverig, is het niet. Pragmatische benadering van de economische cyclus.
Andere opties om overtollig voedsel te verwerken zijn:
INMAKEN
STERILISEREN (WECKEN)
DROGEN
INVRIEZEN
Daarover later meer.
Houd SIStainable dus in de gaten voor verwerkingsmethodes.

Of kies voor
Deel dit bericht op:

pfas en de GEWONE BURGER
Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

PFAS en de gewone burger
Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont).