Zonnig

Het lijkt er misschien nog niet op, maar het zit er echt weer aan te komen: een hele periode van zon, warmte, vakantie, loslaten van oude dingen en weer opladen. Nieuwe energie!

Met de zon komen de open ramen. Van het buiten drogen van je was tot de geluiden van de buiten spelende kinderen uit de buurt om je heen.

Met de zon komen de bruine benen. Van het tuinieren, buiten wandelen, tot het hangen in een hangmat.

Met de zon komen de wintermensen van hun grijze wolk-dip af (en hoppen mensen met een zomerdip tijdelijk onder een steen. Met oordopjes in).

Met de zon komen de plannen voor een nieuw traject, het voornemen om deze keer écht tot rust te komen tijdens de vakantie en het zoeken naar gezondere routines.

Met de zon komt ook de schaamte voor je (after-baby, bier, of ouderdoms)buikje, putjes in je bil, te lang niet geschoren benen.

En wat de schaamte betreft kan ik je sowieso melden: dat is niet nodig. You are fine. Je hebt een lijf wat je brengt waar je moet wezen. Je lijf draagt je ziel. Je lijf omarmt alles van je wat waardevol is. Letterlijk.

Van alles waar je je druk om kan maken: maak je niet druk om hoe de buitenkant er op dit moment uit ziet. De zon schijnt op iedereen. Warmt iedereen op. Zonder aanzien des persoons.

Pee Es: ik schrijf dit voornamelijk omdat ik dit zelf ook regelmatig moet horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *