Zonnig

Het lijkt er misschien nog niet op, maar het zit er echt weer aan te komen: een hele periode van zon, warmte, vakantie, loslaten van oude dingen en weer opladen. Nieuwe energie!

Met de zon komen de open ramen. Van het buiten drogen van je was tot de geluiden van de buiten spelende kinderen uit de buurt om je heen.

Met de zon komen de bruine benen. Van het tuinieren, buiten wandelen, tot het hangen in een hangmat.

Met de zon komen de wintermensen van hun grijze wolk-dip af (en hoppen mensen met een zomerdip tijdelijk onder een steen. Met oordopjes in).

Met de zon komen de plannen voor een nieuw traject, het voornemen om deze keer écht tot rust te komen tijdens de vakantie en het zoeken naar gezondere routines.

Met de zon komt ook de schaamte voor je (after-baby, bier, of ouderdoms)buikje, putjes in je bil, te lang niet geschoren benen.

En wat de schaamte betreft kan ik je sowieso melden: dat is niet nodig. You are fine. Je hebt een lijf wat je brengt waar je moet wezen. Je lijf draagt je ziel. Je lijf omarmt alles van je wat waardevol is. Letterlijk.

Van alles waar je je druk om kan maken: maak je niet druk om hoe de buitenkant er op dit moment uit ziet. De zon schijnt op iedereen. Warmt iedereen op. Zonder aanzien des persoons.

Pee Es: ik schrijf dit voornamelijk omdat ik dit zelf ook regelmatig moet horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *