Vol.ledig

Het woord ‘volledig’ vind ik één van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal. Het is een woord waar de tegenstelling openlijk in verborgen is: VOL en LEDIG (ouderwets woord voor LEEG). Op het moment van schrijven sta ik met mijnheer SIStainable, kinderen, pleegkinderen en wat bevriende aanhang verplicht te ontkoppelen van het drukke thuisleven. Blote voeten in het gras, binnen 5 minuten een verbrande neus, oploskoffie en koken voor de hele meute op twee sneue pitjes.

Ik mis de katten en mijn beste vriend. Maar ik mis de jachtigheid van de laatste weken helemaal niet. In de catering draai ik de laatste weken van het schooljaar vaak 60-urige werkweken. En hoewel ik dankbaar ben voor alle klanten die ik van dienst mag zijn, merk ik ook dat er een grens zit aan hoe lang je dat vol kan houden. Het leven is vol en ik raak langzamerhand leeg.

Inmiddels staan we vijf dagen op deze camping. Onze postzegelcaravan stond binnen 10 minuten op de handmatig uit te draaien pootjes en na 3 x 15 minuten stonden de drie trekkerstenten ook. Klap wat stoelen uit, schroef pootjes onder de tafeltjes en we zijn er.

Toch duurde het tot nu voordat ik voelde dat ík er ook was. Fysiek aanwezig, maar mijn bovenkamer was nog aan het doordraaien van alle bezigheden. Nu begint die alles regelende bovenkamer weer een beetje leeg te raken en merk ik dat ik weer een beetje land.

Blote voeten in het gras, binnen 5 minuten een verbrande neus, oploskoffie en koken voor de hele meute op twee sneue pitjes: langzamerhand raak ik weer vol. Maar dan op een gezonde manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *