Verbouwing

Als alles mee zit gaat huize SIStainable dit jaar verbouwd worden. We hebben een prachtig jaren 30-huis, waar traditiegetrouw in de jaren 80 wel zo’n beetje alle authentieke details uit gesloopt zijn. (Niet door ons hoor.)

Omdat ik vanuit cateraar werkzaam ben vanuit huis, werd de behoefte aan een keuken die niet uit elkaar valt én beter aansluit bij mijn werkzaamheden wel steeds groter. De keuken waarin ik nu werk, is aardig gebruikt en al twee keer opgelapt.

Ik kijk er enorm naar uit, maar ik ben me er ook terdege van bewust dat het een aardige onderneming gaat worden. Omdat er wat achterstallig onderhoud in het hele huis is, nemen we nu meteen de benedenverdieping mee. Er ligt toch al een vloer open, is de redenatie.

Betekent wel dat de hele begane grond leeg moet en we in ieder geval een maand lang op de eerste en tweede verdieping mogen bivakkeren. Kamperen in eigen huis zeg maar. Dat kamperen zie ik wel zitten, maar dat geschuif met spullen – daar zie ik tegenop.

Ik noem mezelf geen minimalist in de zin van dat ik slechts een kopje bezit en op een kleedje op de vloer leef. Voor de catering heb ik een aardige voorraad spullen. Er staat een prachtige piano in de woonkamer. Onze zit- en eethoek is geschikt voor 6 tot 10 personen (want pleeggezin). Kortom: we hebben echt wel wat spullen.

Wel weet ik wat ik in huis heb en heeft het een functie in dagelijks gebruik. En juist omdat alles een functie heeft, vind ik het ingewikkeld om te bepalen wat er een tijdje in de opslag moet.

En ik moet daarnaast echt mijn best doen om mezelf niet lelijk toe te spreken omdat ik nota bene in het jaar dat ik met SIStainable gestart ben een tijdelijke opslag nodig ga hebben. Lief voor jezelf zijn is het motto.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *