Verbouwing

Als alles mee zit gaat huize SIStainable dit jaar verbouwd worden. We hebben een prachtig jaren 30-huis, waar traditiegetrouw in de jaren 80 wel zo’n beetje alle authentieke details uit gesloopt zijn. (Niet door ons hoor.)

Omdat ik vanuit cateraar werkzaam ben vanuit huis, werd de behoefte aan een keuken die niet uit elkaar valt én beter aansluit bij mijn werkzaamheden wel steeds groter. De keuken waarin ik nu werk, is aardig gebruikt en al twee keer opgelapt.

Ik kijk er enorm naar uit, maar ik ben me er ook terdege van bewust dat het een aardige onderneming gaat worden. Omdat er wat achterstallig onderhoud in het hele huis is, nemen we nu meteen de benedenverdieping mee. Er ligt toch al een vloer open, is de redenatie.

Betekent wel dat de hele begane grond leeg moet en we in ieder geval een maand lang op de eerste en tweede verdieping mogen bivakkeren. Kamperen in eigen huis zeg maar. Dat kamperen zie ik wel zitten, maar dat geschuif met spullen – daar zie ik tegenop.

Ik noem mezelf geen minimalist in de zin van dat ik slechts een kopje bezit en op een kleedje op de vloer leef. Voor de catering heb ik een aardige voorraad spullen. Er staat een prachtige piano in de woonkamer. Onze zit- en eethoek is geschikt voor 6 tot 10 personen (want pleeggezin). Kortom: we hebben echt wel wat spullen.

Wel weet ik wat ik in huis heb en heeft het een functie in dagelijks gebruik. En juist omdat alles een functie heeft, vind ik het ingewikkeld om te bepalen wat er een tijdje in de opslag moet.

En ik moet daarnaast echt mijn best doen om mezelf niet lelijk toe te spreken omdat ik nota bene in het jaar dat ik met SIStainable gestart ben een tijdelijke opslag nodig ga hebben. Lief voor jezelf zijn is het motto.

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *