Star Trek

Trigger warning: als je geen geek bent, sla dan deze blog over. Maar heus. Je hebt er niks aan. Niet te volgen en absoluut in de categorie ‘whatsmetdezemeid’.

(Ben je er nog? Dapper hoor. Daar komt-ie dan:)

Net zoals er een natuurlijke scheiding is tussen Ajax en Feyenoord is er ook een scheiding tussen Star Trek en Star Wars.

Star Wars is een episch verhaal over een best wel standaard onderwerp: de goeierikken tegen de slechterikken. Star Trek daarentegen neemt steeds kleine onderdelen van een civilisatie, vergroot of verkleint die en laat de mensheid daarmee kennis maken. Je zou kunnen zeggen dat ‘Black Mirror’ daar wat op lijkt, al voelt die serie iets dystopischer.

En regelmatig terugkomende begroeting is ‘Live long and prosper’. Onder Trekkies afgekort met LLAP. Er hoort zelfs een handgebaar bij en voelt daarom een beetje als een code – altijd leuk als je een medetrekkie tegenkomt.

Over die groet zat ik laatst na te denken. ‘Prosper’ betekent namelijk zoiets als ‘bloeiend, geworteld’. Dat is een prachtige wens voor iedereen om je heen. Het gaat niet over rijkdom, maar over het ‘je rijk voelen’. Het gaat over dankbaarheid, over het mooiste uit jezelf delen en groeien in wie je bent.

Fijn dat het niet gaat over geld, bezit, anderen te snel af zijn, de auto van de buurman overtreffen in grootte, meermeermeer.

Ik hoop dat de mensheid zich wat meer los kan trekken van de economie zoals die nu is en beseffen dat we het over de hele aardkloot met elkaar moeten gaan rooien.

Dat betekent dat je mensen gezonde groei toe wenst, en dat je daar met elkaar voor gaat zorgen.

En hoppa: zo kom ik met een blog over Star Trek toch weer uit bij duurzaamheid: ‘To boldly go where no one is gone before’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

opinie
MISStainable

pfas en de GEWONE BURGER

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont). Zie ook voorgaande blog.

opinie
MISStainable

PFAS en de gewone burger

Huize SIStainable staat in het mooie Dordrecht, dat de laatste tijd nogal in het nieuws is vanwege de fabriek Chemours (voorheen DuPont).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *