Spaanders

In één van de laatste blogs schreef ik over de verbouwing van huize SIStianable. Inmiddels is het stof ietwat neergedwarreld. Nam ik de tijd om te landen. Genoot ik van de heerlijke ruimte die we gecreëerd hadden. En toen begon mijn Strenge Zelf op te spelen.

Het kan zijn dat je geen Strenge Zelf bezit. In dat geval ben je een gezegend mens. Je kunt beslissingen nemen, dingen uitstellen waar nodig, ruimte claimen voor ontspanning en wat verder voorbij hobbelt in het leven.

Ik kan dat op zich ook. Beslissingen nemen. Dingen uitstellen. Ruimte claimen. Maar ik heb altijd een Strenge Zelf om me kritisch te bevragen. Soms in een hoekje van mijn brein, soms right in the face.

En niet op een gezonde, opbouwende manier. Nee, deze Zelf zit op mijn schouder commentaar te leveren op alles wat ik doe. En op alles wat ik laat. En deze reflectie van mijn brein laat geen spaan van me heel. “Ja ja, jij met je ideeën. Start een blog oven sustainble living en zet dat na een paar maanden alweer in de ijskast? Sukkel. Je maakt ook niks af. Stop er maar helemaal mee joh, dit heeft toch geen zin.“

En weet je? Het begin is nog helemaal waar ook. Ik bén gestart met een blog. Sterker nog, ik droom van een platform waarin ik laat zien dat ik ook maar mens ben in mijn pogingen op verschil te maken. En ik héb dit in de ijskast gezet, omdat ik op zoek was naar een nieuwe balans.

Nog leuker: ik ben een ideeënmens. Klopt, niet alles maak ik af. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar deze blog is inmiddels weer getypt en ik ga ‘m tóch lekker online zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
informatie
MISStainable

So there goes that bubble

Huize SIStainable reduceert al jaren het huishoudelijk afval. Huize SIStainable eet voornamelijk plantaardig. Huize SIStainable gaat niet ver op vakantie, gebruikt slechts een kleine auto en deelt het huis met meerdere mensen van buitenaf. Daarom is mevrouw MISStainable tamelijk tevreden met de behaalde resultaten.

bewustwording
Maaike

Cursor

Zoals alles in het leven heeft ook mijn schrijverij een ritme. In de herfst ben ik helemaal in balans, in de winter ben ik aan het contempleren. En als de dagen beginnen te lengen beginnen de onderwerpen, woorden, beelden op te borrelen en schrijf ik me het ongans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *