Kookchallenge

In het dagelijks leven werk ik in mijn eigen catering-bedrijf. Daar ben ik onder andere kok, afwashulp, financieel adviseur, inkoper, planner, administratief medewerker, CEO en vervoersdeskundige. Dit is een prachtige opsomming, maar houd vooral in dat ik een eenmanszaak heb.

Eerder schreef ik al over de balans zoeken qua aanbod en in deze blog over het afval dat daarbij komt kijken.

Naast de lunches die ik op scholen verzorg, en het reguliere werk dat een cateraar doet, verzorg ik ook zogenaamde ‘afhaalmaaltijden’. Drie maal per week bied ik een verse maaltijd aan, af te halen voor de klanten die zich daarop inschrijven.

Nu zijn er altijd gerechten waarvan ik weet dat ze in de smaak vallen, die laat ik uiteraard met enige regelmaat terugkomen op het menu. Maar ik vind het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen en op die manier mijn kookhorizon en de eethorizon van de klant mee op te rekken.

Er zijn weken dat ik geen enkel probleem heb om rondom een mooie aanbieding of een in het seizoen zijnde groente een mooi gerecht te creëren. Dan heb ik inspiratie te over, en inmiddels voldoende ervaring om met de kooktechnieken die ik tot mijn beschikking heb een goed menu samen te stellen.

En dan is er ineens die week dat ik volledig blanco ben. Geen inspiratie, en alle ‘gewone’ gerechten lijken saai en inhoudsloos en nutteloos en smakeloos en nog meer dingen waar je ‘loos’ achter kunt zetten en waaromdoeikditeigenlijkwantiedereenkantochgewoonkoken?

Mijn kookchallenge zit niet zozeer in de gerechten, maar in mijn hoofd.

Idem voor het schrijven van deze blogs trouwens, want: iedereenkantochgewoonschrijven?

Hoe ik daar mee omga? Soms is het gewoon uitzitten, en het helpt me om terug te kunnen grijpen op de lijst met ‘bestsellers’. Mocht er dus ineens een weekmenu online staan met de klassiekers risotto ai funghi / lasagne bolognaise / kipstoof, dan weet je dat ik een bemoedigend schouderklopje kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

bewustwording
MISStainable

Knisperende Stilte

De winter. Mij kun je bijna niet blijer maken – behalve wellicht met een donderende onweersbui in hartje herfst. Maar de winter is close second.

bewustwording
MISStainable

Simpel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de dagen beginnen te lengen heb ik onbedwingbare neigingen om me terug te trekken naar een afgelegen plek. Ergens waar je met blote voeten in het gras kan lopen, op een eenpittertje je koffie moet zetten en waar de tijd traag tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *