huis.hoofd.HART.handen

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, zijn de blogs niet alleen verdeeld over verschillende tags, maar ook in categorieën. Dat is niet voor niks. Als je start met bewuster leven, kan je volledig verdwaald raken in de overvloed aan informatie. Minimalisme, consuminderen, de zero waste-movement: er is zo verschrikkelijk veel te vinden. Daarom heb ik geprobeerd wat structuur aan te brengen.

We zijn allemaal op zoek naar meer rust. En als je dat gevonden hebt wil je er optimaal van genieten. Toch is dat ook een leerproces en de blogs in deze categorie helpen je om daar meer inzicht in te krijgen. In het leven zijn maar twee dingen beperkt aanwezig: tijd en aandacht. Gebruik die twee. Het hoeft niet perfect, het gaat om wat je ermee doet.

Er staat miljoenmiljard tips online over de manier waarop je aan de slag kunt. Heel belangrijk en ongelofelijk behulpzaam.

Deze categorie helpt je bij de diepere laag daaronder. Want je kunt met je hoofd nog zo goed proberen alles te begrijpen, met je handen nog zo hard werken, je huis zo goed mogelijk aan kant houden: wat doet dat met je ‘HART’ als je jezelf daar niet van laat genieten?

Goede keuzes maken voor jezelf, je naaste en de wereld kan je blijven doen tot je erbij neervalt. Vergeet dus niet ervan te genieten. Met respect om te gaan met mensen die een andere route lopen dan jij. Te ontspannen en achteroverleunend de kat te aaien en je koffie te drinken terwijl het nog warm is.

Wat voor bewust leven-type ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *