Hallo Hersens

Deze postte ik laatst op de socials: “ik durf wel te zeggen dat ik een harde werker ben, maar op deze relatief vrije ochtend ben ik niet vooruit te branden. En toch zit daar een soort onrust onder dat ervoor zorgt dat ontspannen bankhangen ook niet lukt. Herkenbaar?”

Binnen no time had ik een heleboel reacties in de DM’s van mensen die dat ook herkenden bij zichzelf. En met ‘een heleboel’ bedoel ik 10 ofzo. Zo hoog ‘in the ranking’ sta ik ook weer niet. 😉

Het is wellicht meer een probleem dat vrouwen ervaren. Ons brein is ingesteld op ‘overzicht houden’ en daarom vallen ons een heleboel onafgemaakte onderdelen in het huishouden / mailtjes die wachten op antwoord / mensen uit je sociale kring die je nog een hart-onder-de-riem berichtje wil sturen te binnen.

Kortom: lijf is moe, maar hersens blijven in actiestand.

Daarom kon ik ook niet kiezen wat ik zou gaan DOEN om even NIKS TE DOEN. Hoe paradoxaal is dat?

Het gekke is, dat ik dat dus postte op insta. En dat er binnen een kwartier een aantal mensen op reageerden. Die dus ook op insta aan het scrollen waren, wellicht net als ik om het onrustige gevoel van vrijheid een beetje te dempen.

Ik kan wel vertellen hoe ik uit dat systeem kwam. Wegens te weinig ruimte op de stoel (sorry kat Yelle, ik was vergeten dat je altijd op een plekje achter me wil zitten, zodat ik maar met één bil op de stoel pas) sprong hij in mijn nek. En vanwege het houvast gebruikte hij z’n nagels even. Nou, toen was ik wel in mijn lijf hoor.

En na een kwartiertje aaien en kroelen waren mijn hersenen heerlijk aan het soezen. Lang leve huisdieren die het goede voorbeeld geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *