Flipperkast – 2/2

Je wordt met een noodgang de dag ingeschoten, heen en weer geslingerd tussen elektrisch geladen palletjes, glijdt in vrije val naar beneden, wordt teruggeschoten een heel andere hoek in, waar bellen rinkelen en lampen flikkeren en al je aandacht wordt opgezogen, flipt zijdeling een rustiger hoekje in waar je direct weer uit geflikkerd wordt om vervolgens met een noodgang terecht te komen in een vakje onderaan – de scores worden berekend en bekend gemaakt – je schuift door naar de start en vervolgens wordt je wederom de kast in geschoten en begint het hele riedeltje van voren af aan.

Het leven kan overweldigend voelen. Alsof alles je overkomt, je constant achter de feiten aanloopt, in een rustmoment even adem kan happen en dan weer de dag induiken zonder grip op de gebeurtenissen. En hoewel je je gloeiende best doet, plakt de dag aan het einde een stempel op je en val je uitgeput in bed. Om vervolgens de ochtend daarop in precies dezelfde ratrace te stappen.

Je zou er geflipt van worden.

Ik ben (pleeg)moeder van een wisselend aantal kinderen en kan bovenstaande dagen wel dromen. En mag ik vanuit die ervaringen uit het verleden delen dat er een heleboel manieren zijn om invloed uit te oefenen op de flipperkast die je leven nu eenmaal is? Je kunt andere keuzes maken in het verdelen van je aandacht. Je kunt activiteiten vergemakkelijken en er routines van maken. Je kunt afstand nemen van ongezonde patronen en er gezonde, heldere denkwijzen voor terugplaatsen.
Om in de analogie van de flipperkast te blijven: je kunt de hysterische kleuren van de flipperkast aanpassen aan jouw voorkeur. Je kunt palletjes en hendeltjes anders afstellen en je kunt de balans van jou als bal zo kneden dat je je eigen route kunt kiezen.
Die dagen? Die blijven elkaar wel opvolgen. Tot je tijd op is. Kies dus bewust wat je met de tijd doet die je gegeven is.

In deze blogs wil ik mijn ideeën daarover delen. Gedachten over gezonder leven, over tijd nemen voor jezelf en de mensen om je heen, over rust en over vrijheid. Over minder hebben en moeten, over meer leven en zijn. Lees je mee?

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.