Dry January

Een maand geen alcohol. Een max op je schermtijd zetten. Minder vlees, meer groente. Eindelijk tijd inruimen om driemaal per week te gaan bloggen. Vanaf nu wél actief gebruik maken van je sportschoolabonnement. Abonnement in één keer goed schrijven, omdat je vanaf nu wel onthoudt hoe al die regeltjes zitten.

Goede voornemens. Iedereen heeft ze, ook al start niet iedereen stipt op 1 januari.

Ik heb er maar eentje en het is een bedrieglijk simpele: eerst tijd voor mezelf inruimen, daar omheen pas opdrachten aannemen.

Dat is de eerste werkweek in januari al mislukt.

Is dat een ramp? Nee. (Zeg ik vooral tegen mijzelf. Voel je vooral vrij om dat te bevestigen.)

Het lastige van ZZP’er zijn, vind ik vooral dat ik niet goed weet wanneer de aanvragen stoppen. Ik heb de neiging om overal ‘ja’ op te zeggen en dat resulteert vaak in een nogal volle werkweek.

En begrijp me niet verkeerd: daar houd ik van – ik heb nu eenmaal geweldig werk.

Maar ik mis de rust van niks. De oefening die zit in het stil en onafgeleid zijn. En ik mis de sprongetjes die mijn hoofd dan kan maken van alle voorheen onverbonden vakjes in mijn brein. En de daaruit voortvloeiende gedachten en inzichten en verwonder(d)ingen. En daarmee de inspiratie om daar wat van te delen.

Met jullie bijvoorbeeld.

Dus mijn januari wordt niet droog. Maar gaat overvloeien van nieuwe inspiratie. Let maar op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *