Dry January

Een maand geen alcohol. Een max op je schermtijd zetten. Minder vlees, meer groente. Eindelijk tijd inruimen om driemaal per week te gaan bloggen. Vanaf nu wél actief gebruik maken van je sportschoolabonnement. Abonnement in één keer goed schrijven, omdat je vanaf nu wel onthoudt hoe al die regeltjes zitten.

Goede voornemens. Iedereen heeft ze, ook al start niet iedereen stipt op 1 januari.

Ik heb er maar eentje en het is een bedrieglijk simpele: eerst tijd voor mezelf inruimen, daar omheen pas opdrachten aannemen.

Dat is de eerste werkweek in januari al mislukt.

Is dat een ramp? Nee. (Zeg ik vooral tegen mijzelf. Voel je vooral vrij om dat te bevestigen.)

Het lastige van ZZP’er zijn, vind ik vooral dat ik niet goed weet wanneer de aanvragen stoppen. Ik heb de neiging om overal ‘ja’ op te zeggen en dat resulteert vaak in een nogal volle werkweek.

En begrijp me niet verkeerd: daar houd ik van – ik heb nu eenmaal geweldig werk.

Maar ik mis de rust van niks. De oefening die zit in het stil en onafgeleid zijn. En ik mis de sprongetjes die mijn hoofd dan kan maken van alle voorheen onverbonden vakjes in mijn brein. En de daaruit voortvloeiende gedachten en inzichten en verwonder(d)ingen. En daarmee de inspiratie om daar wat van te delen.

Met jullie bijvoorbeeld.

Dus mijn januari wordt niet droog. Maar gaat overvloeien van nieuwe inspiratie. Let maar op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

imperfectionista
MISStainable

Over.stemmen

Hoewel social media ons op een bepaalde manier met elkaar in contact brengt, zie ik ook veel nadelen. Om te beginnen: mensen met de grootste b*k krijgen de meeste digitale duwtjes in de rug. Reuring is rating.

informatie
MISStainable

Medisch afval

Op facebook volg ik een groep die ‘Vrekken en Consuminderen’ heet. Een flinke groep zeer diverse mensen delen daar hun tips en gedachten over (be)sparen in verschillende vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *