De tekentafel, part 2

In de aanloop naar het opzetten van SIStainable ben ik er vanuit gegaan dat ik de website zelf op kan zetten. Helaas bood mijn oude laptop niet voldoende trekkracht om dat gedaan te krijgen. Wat nu?

Ik eindigde mijn vorige blog met: Neem de tijd voor ‘grotere’ beslissingen. Zoom uit en kijk naar het grotere plaatje. Bedenk wat je belangrijk vind in het leven en kies vanuit die visie. Omdat ik zulke dingen niet kan preken zonder er zelf notie van te nemen, heb ik dat dus gedaan. Even de cirkel van de voors en tegens van een nieuwe laptop loslaten en uitzoomen.

Terug naar de tekentafel dus. Wens: er moet een website komen. Feit: laptop trekt dat niet. En toen bedacht ik me dat ik, hoewel ik er vertrouwen in heb dat ik het zou kúnnen leren, gewoonweg niet zoveel tijd en aandacht voor over heb.

Met dat in mijn periferie werd de keuze ineens anders. Niet: moet ik een andere laptop? Maar: aan wie wil ik dit uitbesteden?

Nu heb ik toevallig iemand in mijn vriendenkring die dit heel goed kan. En hoewel ik meestal denk dat ik het zelf wel kan, is dit toch een project dat meer vergt dan een beetje basiskennis van blokkenbouwerij en linkjes met doorverwijzingen en dergelijke. Als je deze blog leest op de site zie je meteen dat dit geen kattenpis is. Mooi vormgegeven en met een paar leuke knipogen al zeg ik het zelf (check het logo van SIStainable maar eens als je omlaag scrolt. Dat beweegt mee).

Onder het aanzicht van de website zit nog meer moois. Dingen als SEO en Yoast en weetikveels die er gezamenlijk voor zorgen dat de site vindbaar is, omhoog komt in zoekfuncties die gerelateerd zijn aan duurzaamheid en mij als schrijver helpen om mezelf uit te drukken op zo’n manier dat het overkomt. (Yoast zou zeggen dat voorgaande zin te lang is. Waarvan akte.) Allemaal dingen waar ik zélfs als ik er heel veel tijd in zou hebben gestoken niet eens over nagedacht zou hebben.

Bij dezen wil ik dus een vlag uithangen voor mijn websitebouwer: Elsb3t! Ze vertaalde mijn wensen en vage schetsjes in deze website. Nou, dan kan je goed luisteren hoor. Want mijn visie is in mijn hoofd wel helder, maar om dat nou uit de woordenbrij te vissen is een ander verhaal. Bovendien heeft ze na het bouwen met veel geduld uitgelegd hoe ik er zelf mee aan de slag kan. En dat kan ik nu ook, getuige deze blog.

 Afsluitend wil ik het toch maar een keer herhalen: je tijd en je aandacht is gelimiteerd. Het is prima als je dat wilt gebruiken voor iets wat je interesse heeft. In mijn geval is dat dus niet het bouwen van websites, maar het schríjven over het bouwen van websites. Voor websites moet je echt bij Elsb3t zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *