De tekentafel, part 1

In de aanloop naar het opzetten van SIStainable ben ik er vanuit gegaan dat ik de website zelf op kan zetten. Noem dat maar gerust naïef, want mijn kennis van de digitale wereld is niet bepaald uitermate uitgebreid.

Maar hé, we zijn op deze aardkloot om te leren nietwaar? Dus ik ben stapsgewijs voor mij ingewikkelde onderdelen van de route aan het tackelen om zo steeds dichter bij het uiteindelijke doel te komen: een platform waarop we met elkaar na kunnen denken over bewust leven en duurzaam tevreden leren zijn.

Je zou zo zeggen dat ik als kartrekker van dit platform enigszins het goede voorbeeld moet geven. Niemand is perfect – zelfs ik niet – maar een beetje priester leeft z’n eigen geloof.

Nu blijkt dat mijn trouwe laptop het programma dat ik gebruik om de website te maken niet correct weer kan geven. Uiteraard een uniek probleem, want niemand.heeft.dat.ooit.gehad volgens alle sites waar ik hard op hulp heb geroepen. Alle tips ten spijt: het lukt me niet.

Dus ik duik een niveau dieper. De updates die je braaf moet bijwerken, doen het de afgelopen twee jaar al niet meer. Niet voldoende trekkracht, dat lijkt het onderliggende probleem.

Ik heb dus officieel een te oude laptop voor mijn werk. Wil ik mijn eigen website bouwen, dan moet ik aan een nieuw exemplaar.

En nou komt het: moet ik nu investeren in een volledig nieuwe? Voordelen: compleet met zoveel jaar garantie, de BTW is aftrekbaar en een keurig jaarbedrag als je er vanuit gaat dat ‘de nieuwe’ het net als ‘de oude’ acht tot tien jaar vol gaat houden.

Of ik ga op zoek naar een tweedehands. Voordelen: deze is al gemaakt (geen extra grondstoffen nodig) en een gereviseerd exemplaar kan vaak nog een paar jaar mee. Een nogal uitgesproken vriend zei dat je zo voorkomt dat er geen “nieuwe mineralen door weeskindjes uit een mijn gedragen moeten worden”. Vrij brute uitspraak, maar hij heeft een punt.

Terug naar de tekentafel dus. Waar sta ik voor, op welke manier kan en wil ik mijn steentje bijdragen? Hoe sustainable zijn mijn keuzes?

Als jullie het perfecte antwoord weten, hoor ik het graag. Ik sta in ieder geval nog in dubio, omdat er zoveel kanten aan zitten dat ik het nu nog niet kan overzien.

 Misschien is dat ook wel een goede tip. Neem de tijd voor ‘grotere’ beslissingen. Zoom uit en kijk naar het grotere plaatje. Bedenk wat je belangrijk vind in het leven en kies vanuit die visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht op:

gezin
MISStainable

Brainwave

In huize SIStainable wordt er gepoetst met Den Electrischen Tandenborstel. Iedereen heeft zo’n ding en met uitzondering van de logeerpartijen (waarop meestal een analoge borstel mee gaat) wordt deze dagelijks gebruikt.

systemen
MISStainable

Ruk naar links

Ok toegegeven, dit is niet mijn meest serieuze stukje ever. En ondanks datgene wat de titel impliceert, gaat het ook niet over politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *